Trei culori pentru taxiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali propun mai multe nuanţe: galben, alb şi roz-bombon. Zeci de taximetrişti au luat ieri cu asalt sediul Primăriei şi au participat la şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru a se face auziţi.

Zeci de taximetrişti băimăreni în frunte cu preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş, Cosmin Lakatos, au participat ieri la şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru a-şi spune păsul.
Ei au vrut să modifice un proiect de hotărâre ce presupune ca, începând cu 1 iulie 2009, autovehiculele autorizate să efectueze transportul în regim de taxi numai dacă au vopsită caroseria în culoarea galbenă. Însă, conform unei directive europene, este obligatoriu ca taxiurile de pe bătrânul continent să aibă culoarea albă până în 2014. Şoferii de taxi băimăreni vor o păsuire până în 2014, timp în care ei spun că vor putea liniştiţi să-şi schimbe culoarea maşinilor care circulă în regim de taxi. „Până la acea dată maşinile existente vor fi vopsite în alb, iar cele noi vor fi achiziţionate direct cu această culoare”, spune Cosmin Lakatos.

Edilul vrea două culori

Proiectul de hotărâre a fost motiv de ceartă printre consilierii locali. Unii erau de acord cu doleanţa şoferilor de taxi, iar alţii au vrut să adopte propunerea primarului, Cristian Anghel, ce presupunea introducerea simultană a culorii albe şi a celei galbene. „Există o directivă europeană care prevede ca din anul 2014 toate taxiurile europene să fie vopsite în culoarea albă. Până la începutul lui 2010, se poate merge pe galben şi alb, iar apoi doar pe alb”, afirmă edilul urbei.
„Nu putem să-i dăm la o parte pe cei care s-au conformat şi au respectat hotărârea Consiliului Local de a avea taxiurile galbene începând cu 1 iulie 2009”, adaugă acesta.

Dolha propune roz-bombon cu picăţele

Indecizia forului administrativ nu a făcut decât să-i înfurie pe şoferii de taxi şi pe unii dintre consilieri. După ore în şir de dezbateri fără vreun rezultat, viceprimarul Mircea Dolha a început să-i ia peste picior chiar pe... colegii lui din administraţie. El a fost cel mai original şi a propus culoarea: roz-bombon. „Dacă stimaţii mei colegi nu ajung la un numitor comun, eu propun roz-bombon cu picăţele şi măcar ştim că am contribuit cu toţii la alegerea culorii”, spune viceprimarul Dolha. Totuşi, situaţia a rămas neclară, până cel puţin la următoarea şedinţă a CL din 15 iulie.

Taximetriştii ameninţă cu proteste

 Indignaţi de cacealmaua din şedinţa de ieri, taximetriştii ameninţă cu proteste. „Zilele următoare vom ieşi în stradă şi vom protesta”, spune Cosmin Lakatos. El mai arată că vopsirea unei maşini poate ajunge şi până la 1.000 de lei. „Unii colegi şi-au schimbat deja culoarea în galben. Să fie lăsaţi până în 2014, dată la care maşina oricum trebuie revopsită”, spune Cosmin Lakatos.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite