Bucureşti: Trei săptămâni cu stâlpul pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Enel Distribuţie au ridicat azi stâlpul de pe strada Maior Băcilă după sesizările făcute de „Adevărul de Seară“. Deşi autorităţile dădeau asigurări că rămăşiţele furtunii vor fi îndepărtate a doua zi, au trecut trei săptămâni până la ridicarea stâlpului din Colentina.

După furtuna de la data de 2 iunie, un stâlp aparţinând Enel Distribuţie s-a rupt şi a căzut peste un gard din vecinătatea blocului nr.100, de pe strada Maior Băcilă. Timp de trei săptămâni, atât locatarii imobilului în cauză, cât şi cei din blocurile vecine au făcut peste 20 de sesizari.

„Prima sesizare am făcut-o a doua zi după furtună. După aceea s-au mai făcut cel puţin alte 20. În afară de cei din bloc, au reclamat şi oamenii care trec pe aici cu cărucioare pentru că nu se poate merge decât coborând pe carosabil“, a spus administratorul blocului, Lucian Săniuţă.


Abia azi-dimineaţă, angajaţii Enel Distribuţie s-au prezentat la faţa locului pentru a rezolva problema, după ce aseară responsabila cu relaţiile externe ale companiei, Adina Popa, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, că nu se ştie când vor ajunge echipele pentru a ridica stâlpul. „Enel Distribuţie Muntenia cunoaşte şi monitorizează situaţia în cazul stâlpului respectiv. În prezent, sunt în curs de derulare activităţile pregătitoare necesare în vederea înlocuirii acestui stâlp în cel mai scurt timp“

Stâlpul era un pericol şi înainte de furtună

Acest stâlp era şi înainte de furtuna de acum trei săptămâni un pericol pentru trecători, deoarece era fisurat. Administratorul spune că nu e prima dată când reprezentanţii Electrica au venit pentru constatare. „Au venit nişte băieţi pentru a întrerupe alimentarea electrică a stâlpului, ca să nu se întâmple vreo nenorocire, deoarece acesta funcţiona şi aşa, rupt. Ne-au zis că vor veni să-l schimbe, dar ne-au mai zis că îl schimbă şi în urmă cu vreo cinci ani, atunci când acelaşi stâlp a fost fisurat la bază de un buldozer în timpul unor lucrări“, a spus Săniuţă.

În tot acest timp, stâlpul a fost „vizitat“ şi de reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. „Săptămâna trecută a venit o doamnă care spunea că e reprezentanta zonei Colentina în Consiliul Primăriei, ca să întrebe dacă a fost un accident sau a căzut în timpul vijeliei“, a spus Flori, vânzătoarea de la magazinul de la parterul blocului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite