Trei recorduri ruşinoase la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

milioane lei, a ţinut capul de afiş al întregii mass-media, ruşinea fiind spălată de preşedintele Traian Băsescu printr-un ordin de graţiere. Mai nou, s-a aflat că prima femeie violator este

milioane lei, a ţinut capul de afiş al întregii mass-media, ruşinea fiind spălată de preşedintele Traian Băsescu printr-un ordin de graţiere. Mai nou, s-a aflat că prima femeie violator este născută tot la Vaslui şi are asemenea apucături la numai 20 de ani. Nu în cele din urmă, cele 15 infracţiuni la viaţa sexuală, comise în primele şase luni ale acestui an, clasează judeţul Vaslui pe primul loc pe ţară într-un "clasament al ruşinii". Poliţiştii au constatat că tinerii vasluieni arată o mare atracţie sexuală faţă de femeile trecute de vârsta de 60 de ani.
şocant, dar adevărat, toate aceste lucruri fac parte din cotidianul vieţii vasluienilor, fie că ne place, fie că nu. "Ca număr, nu sunt foarte multe, însă faptul că în alte judeţe nu se reclamă astfel de infracţiuni ne aduce pe un neonorabil loc întâi", a precizat comisarul-şef Mihai Carp, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. O altă premieră, cel puţin ciudată, în "palmaresul" infracţional al judeţului Vaslui o vizează pe Anca Bălan, întâia româncă acuzată de comiterea infracţiunii de "viol". Anca Bălan, 20 de ani, din Vaslui, se află acum după gratii, împreună cu alţi şapte tineri, cercetaţi pentru aceeaşi faptă, comisă în decembrie 2005. Acuzaţia de viol, în cazul femeii, îi miră pe specialiştii în drept, susţinători ai ideii că "o femeie nu poate viola decât... teoretic o altă persoană". Iniţial, s-a crezut că este vorba despre o greşeală de redactare a listei şedinţelor de judecată a Curţii de Apel Iaşi, unde cazul Ancăi Bălan şi al celorlalţi şapte tineri vasluieni se judecă în prezent. Chiar dacă pare imposibil, tânăra vasluiancă este considerată de judecători autoarea morală a violului. În decembrie 2005, două fete de 17 ani, virgine, au fost obligate să întreţină raporturi sexuale cu cei şapte tineri, acuzaţi de viol, iar Anca Bălan, proprietara apartamentului din cartierul 13 Decembrie din Vaslui, unde s-a comis infracţiunea, a fost, se pare, cea care a constrâns decisiv fetele să se supună... "majorităţii".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite