Trei profesori, cercetaţi pentru mită la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA anchetează comisia de bacalaureat a Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu-Marmaţiei, judeţul Maramureş, pentru luare de mită. Cei vizaţi sunt

DNA anchetează comisia de bacalaureat a Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu-Marmaţiei, judeţul Maramureş, pentru luare de mită.

Cei vizaţi sunt conferenţiar dr. Virgil Ispas, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, preşedintele comisiei, şi cei doi vicepreşedinţi: Călin Micu, directorul Liceului Teoretic "Petru Rareş" din Târgu Lăpuş şi Ildiko Beres, directorul Liceului Maghiar "Leowey Klara" din Sighetu Marmaţiei şi consilier judeţean UDMR.

Procurorii anticorupţie din Cluj au realizat percheziţii la locuinţele profesorilor, la sfârşitul săptămânii trecute. Dascălii sunt suspectaţi că ar fi primit mită 100.000 de lei de la zece candidaţi, pentru a-i promova la examenul de bacalaureat.

Dacă Ildiko Beres a declarat că nu a fost anchetată, Călin Micu susţine că a fost în stare de şoc la aflarea veştii. "Mi-au percheziţionat casa, mi-au întors-o pe dos, maşina e tot la Centrul de comisie de la Sighet. Eu nu am luat de la nimeni bani şi nici nu mi-a oferit nimeni", a spus vicepreşedintele comisiei.

Preşedintele comisiei, conferenţiarul Virgil Ispas, nu a putut fi contactat telefonic. În ciuda insistenţelor, acesta a respins apelurile reporterului "Adevărul".

Interesant este că la centrul de la Sighet au promovat 90% dintre elevii examinaţi, în contextul în care procentul de promovabilitate pe judeţ a fost de 74,62 %.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite