Trei copii au ars într-o baracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie în comuna băcăuană Răchitoasa, unde trei copii cu vârste cuprinse între unu şi trei ani şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit în casa părintească, în noapte de luni

Tragedie în comuna băcăuană Răchitoasa, unde trei copii cu vârste cuprinse între unu şi trei ani şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit în casa părintească, în noapte de luni spre marţi.

Micuţii au fost lăsaţi singuri acasă de părinţii lor, Natalia Lăcătuşu (21 ani) şi Liviu Bâru (28 ani). După ce şi-au adormit copiii şi au făcut focul în sobă, cei doi au plecat la magazinul din sat, aflat la doi kilometri de casă.

Din primele cercetări ale pompierilor s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza jarului care a căzut din sobă şi a aprins podeaua camerei în care dormeau cei trei micuţi. Incendiul s-a extins rapid, întrucât casa era construită pe schelet din lemn, iar acoperişul era din acelaşi material.

Cei care au sesizat incendiul au fost chiar părinţii copiilor, care s-au întors şi au găsit casa cuprinsă de flăcări. Natalia Lăcătuşu şi Liviu Bâru şi-au alertat vecinii, dar din cauza fumului dens şi a flăcărilor, oamenii nu au putut să intervină.

„Tatăl copiilor a reuşit să intre totuşi în casă şi să scoată unul dintre copii. Din nefericire, acesta era decedat”, ne-a declarat sublocotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Pompierii au ajuns la faţa locului abia după 46 de minute, întrucât cei 32 de kilometri pe care i-au avut de parcurs au fost acoperiţi de polei. Ca urmare, aceştia nu au putut face mai mult decât să evacueze trupurile carbonizate ale celorlaţi doi copii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite