Trei căutători de comori, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei căutători de comori, trimişi în judecată
Trei căutători de comori, trimişi în judecată

Trei căutători de comori au fost trimişi în judecată de procurori pentru că au săpat neautorizat într-o necropolă romană din secolul II, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cei trei sunt din Municipiul Deva, judeţul Hunedoara şi sunt acuzaţi de "săvârşirea infracţiunii de efectuare de detecţii şi săpaturi neautorizate în situl arheologic, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.182/2000, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil", se precizează în comunicatul Poliţiei Române.
  
Ancheta a durat doi ani

Ancheta în acest dosar a durat doi ani, cei trei au fost prinşi încă din 2007.

"În baza planului de măsuri pentru protejarea patrimoniului naţional, elaborat la nivel naţional de către Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Combatere a Infracţiunilor Contra Patrimoniului din cadrul IPJ Alba au depistat, la data de 12 martie 2007, trei bărbaţi care efectuau în situl amintit, detecţii şi săpături neautorizate", se mai anunţă în comunicat.

Potrivit poliţiştilor, aceştia foloseau un detector de metale performant, cu scopul de a sustrage bunuri arheologice şi a le valorifica pe piaţa neagră de antichităţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite