Trei maşinuţe stropitori, măsură anticaniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei maşinuţe stropitori, măsură anticaniculă
Trei maşinuţe stropitori, măsură anticaniculă

Primăria Slatina îi răcoreşte pe slătineni cu o tonă de apă pe zi

Când mercurul din termometre urcă ameninţător spre 40 de grade Celsius şi simţi că te topeşti pe asfalt, dacă eşti norocos poate să îţi apară în cale maşinuţa care udă trotuarele. În timp ce unii fug din calea ei, mulţi stau să se mai răcorească sub stropii de apă. „Mami, uite maşinuţa, hai lângă ea să ne ude pe picioare!“, striga azi-dimineaţă un copil.
Maşinuţa aduce zâmbete pe feţele slătinenilor. „Este distractiv să o vezi. Mulţi nu îşi dau seama că apare şi se trezesc uzi la picioare. Doamnele se mai sperie, mai trag câte un ţipăt. Oricum este utilă“, a spus Petre Cazan, de 53 de ani, mecanic.
 „Este atât de bine după ce trece. Se mai răcoreşte pământul, iar stropii te mai înviorează. Au avut o idee foarte bună cu aceste maşinuţe care se plimbă de dimineaţa până seara pe trotuare“, a spus Olimpia Lică, de 36 de ani, vânzătoare.

Programul maşinilor

Maşinile care stropesc străzile consumă aproximativ o tonă de apă pe zi, care costă 0,5 lei metrul cub şi este luată de la ALRO Slatina. „Sunt două maşini mici pentru trotuarele şi străzile dintre blocuri şi una mare pentru bulevardele şi arterele principale din oraş. Cele mici trec de trei ori pe zi, iar cea mare are un program, de la 8.00 la 12.00 şi de la 17.00 la 21.00 şi trece de câte două ori prin tot oraşul“, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Risipă sau necesitate?


Chiar dacă sunt şi cetăţeni care consideră că este o risipă de apă, autorităţile locale sunt de părere ca stropirea străzilor este utilă. „Nu este vorba de niciun lux sau de un moft, ci de necesitate. Sunt zile în care este foarte cald şi oamenii trebuie să se răcorească. Aceste maşini sunt foarte bune, mai ales cele mici“, a spus Florin Ciocan.Cei care critică maşinuţele spun că strică asfaltul şi că fac noroi pe străzi. „Dacă uzi în fiecare zi, se duce asfaltul şi apar gropile pe care nu le mai repară nimeni. În plus, pe trotuare te stropeşti pe picioare şi te murdăreşti de noroi dacă treci în urma maşinii“, a spus Sandu Ionică, de 71 de ani, pensionar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite