Trei academicieni într-o clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura promoţie cu trei academicieni din ţară a sărbătorit, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci decenii de la absolvirea Liceului Emil Racoviţă din Cluj. Cei trei sunt chimistul Ionel

Singura promoţie cu trei academicieni din ţară a sărbătorit, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci decenii de la absolvirea Liceului Emil Racoviţă din Cluj.
Cei trei sunt chimistul Ionel Haiduc (foto), actualul preşedinte al Academiei Române, chimistul Ioan Silberg, şi medicul oncolog Nicolae Ghilezan. Pe lângă academicieni, promoţia 1954 se poate lăuda cu numeroşi profesori universitari şi absolvenţi de studii superioare, precum Constantin şaşcă, fost profesor de microbiologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Ionel Crăciun, fost profesor la Universitatea din Baia Mare, Florin Constantinescu, profesor universitar - Germania, Marius Mălai, inginer constructor, Titus Jude, timp de peste 20 de ani secretarul Consiliului Local Cluj. Promoţia care a absolvit în anul 1954, a fost prima clasă experimentală cu 10 ani de studiu, din cele patru din sistemul naţional. După cum ne-a declarat actualul director al şcolii, fizicianul Constantin Corega, pe lângă cei trei academicieni care au vizitat sâmbătă liceul, şcoala se mai poate lăuda cu alţi trei membri ai Academiei. Liceul Racoviţă aniversează anul viitor 90 de ani de existenţă, fiind una dintre instituţiile de învăţământ de performanţă din municipiul Cluj-Napoca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite