Vaclav Klaus nu va mai impune condiţii pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ceh Vaclav Klaus a anunţat vineri într-un comunicat că nu va mai impune nicio condiţie pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona, după ce liderii din ţările membre UE au acceptat să acorde Cehiei derogarea pe care a cerut-o, relatează AFP.

"Nu intenţionez să impun condiţii suplimentare pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona", a declarat Klaus. "Consider rezultatul obţinut maximul posibil", a adăugat şeful statului ceh, un eurosceptic.

Joi, liderii UE au acordat Cehiei derogarea cerută de preşedintele ceh, euroscepticul Vaclav Klaus, în schimbul semnării tratatului. Şeful statului ceh cerea ca ţara sa să beneficieze de o derogare de la Carta europeană a drepturilor omului, pentru a împiedica restituirea bunurilor germanilor sudeţi expulzaţi în 1945.

Curtea Constituţională cehă, sesizată de deputaţii eurosceptici, urmează să decidă în 3 noiembrie dacă Tratatul de la Lisabona este conform legii fundamentale a ţării.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că Tratatul de la Lisabona va intra, fără îndoială, în vigoare în 1 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite