Tratatul de la Lisabona ar putea intra în vigoare până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratatul de la Lisabona ar putea intra în vigoare până la sfârşitul anului
Tratatul de la Lisabona ar putea intra în vigoare până la sfârşitul anului

Premierul suedez Fredrik Reinfeldt, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Europene, a declarat, miercuri, că speră într-o intrare în vigoarea a Tratatului de la Lisabona până la sfârşitul anului, relatează AFP.

Vrem ca tratatul să intre în vigoare până la sfârşitul preşedinţiei suedeze, însă înţelegem că este necesar să respectăm procedurile în curs în Republica Cehă, a declarat Reinfeldt, înaintea unei video-conferinţe cu omologul său ceh, Jan Fischer.

Citiţi şi
:


Potrivit purtătorului de cuvânt ceh, prim-ministrul ceh nu s-a putut deplasa la Bruxelles, aşa cum era prevăzut, din cauza unei defecţiuni mecanice apărute la avion.

Cu victoria obţinută în referendumul irlandez de sâmbătă, principalul obstacol în calea reformării Europei a fost îndepărtat. Însă, pentru a intra în vigoare, Tratatul de la Lisabona mai trebuie parafat de preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, dar în special de şeful statului ceh, Vaclav Klaus, adversar declarat al acestui document, deşi Tratatul a fost deja ratificat în parlamentele celor două ţări.

Mesajul UE către Republica Cehă este acela că avem nevoie de Tratatul de la Lisabona, a subliniat premierul. Cu toate acestea, decizia stă în mâinile Curţii Constituţionale cehe şi dorim să demonstrăm, totodată, că avem intenţia de a fi flexibili, a adăugat Reinfeldt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite