Tratatul de la Lisabona va fi aprobat în Irlanda, arată un sondaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratatul de la Lisabona va fi aprobat în Irlanda, arată un sondaj
Tratatul de la Lisabona va fi aprobat în Irlanda, arată un sondaj

"Da" va avea câştig de cauză la referendumul din Irlanda, cu peste 60% din voturi, potrivit unui exit poll realizat de un partid favorabil textului şi prezentat sâmbătă de Irish Times şi televiziunea RTE, relatează AFP.

Sondajul realizat de Fine Gael, principalul partid din opoziţie care susţine Tratatul alături de guvern, arată un vot masiv în favoarea textului la Dublin, cu aproape 70% din voturi în favoare, în restul ţării "da" primind circa 60%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane în 33 de zone ale ţării, până vineri noapte, după închiderea birourilor de vot.

"Este foarte încurajator", a spus directorul pentru alegeri al Fine Gael, Billy Timmons.

Numărarea voturilor a început sâmbătă la ora locală 09.00 şi nu au fost prezentate cifre legate de participare. Potrivit presei irlandeze, ea ar fi mai mare decât anul trecut (53%), mai ales la Dublin.

Puţin peste trei milioane de alergători, deci mai puţini de 1% dintre europeni, au fost chemaţi la urne vineri pentru acest referendum ce va decide soarta Tratatului de la Lisabona, considerat esenţial pentru buna funcţionare a UE.

La un prim referendum, în 2008, irlandezii au respins textul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite