Tratată de viroză, a murit de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratată de viroză, a murit de infarct
Tratată de viroză, a murit de infarct

Studentei Crina Nicoleta Pop (25 de ani) i-a cedat inima, după ce, în urmă cu câteva ore, se întorsese de la spital, unde medicii au tratat-o pentru o răceală cu probleme. Medicii spun că au tratat doar simptomele de răceală ale tinerei pentru că, la primele investigaţii, nu au fost depistate probleme cardiovasculare.

Citiţi şi:


Crina Nicoleta Pop, din Năsăud, licenţiată în Litere şi studentă în anul I la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, s-a întors la cămin, după ce a petrecut mai bine de şase ore în spital, în noaptea de joi spre vineri. S-a trezit să meargă la baie, iar acest mic efort i-a fost fatal. Potrivit medicului legist Costel Siserman, fata a murit în urma unui infarct. Cauza: aorta a cedat.

În noaptea de joi spre vineri, studenta a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU I) din cadrul Spitalului Judeţean Cluj. „A sosit la 1.55 cu dureri abdominale, greţuri, febră, vărsături şi avea leucocitele mari”, a spus medicul Dorin Mureşan, directorul UPU I. 

Medicii i-au făcut o radiografie, o ecografie şi o electrocardiogramă. „Nu am depistat nereguli cardiace. Tehnic, nu putem face investigaţii amănunţite, iar la simptomele de acest gen nu îţi poţi da seama că pacientul ar putea avea probleme cu inima”, a adăugat Mureşan.

S-a prăbuşit peste o colegă

În fişa medicală a fetei nu apărea că ar fi avut probleme cardiace. După examinări, tânăra a fost diagnosticată cu viroză respiratorie cu manifestări digestive, iar apoi, în jurul orei 5.00, a fost dusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

După o oră petrecută aici, fata şi-a revenit şi a ajuns înapoi în cămin pe propriile picioare, după ce şi-a semnat externarea. „A dormit până pe la 9.00, iar apoi a mers la baie. Când s-a întors, a căzut în braţele uneia dintre colegele sale”, a povestit Mihaela Ursan, vicepreşedinta Căminului 5. Primul care a ajuns la faţa locului a fost doctorul complexului studenţesc. „Nu s-a mai putut face nimic pentru ea”, a spus medicul Meda Bodea.

Chirurgul Mircea Bârsan, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a explicat că aceste cazuri sunt întâlnite foarte rar. „Medicii nu îşi pot da seama în niciun fel, după astfel de simptome, că pacientul poate să aibă probleme cardiovasculare. Aceste cazuri, ca şi cel de faţă, există, dar se întâmplă foarte rar”, ne-a spus acesta.

Mihaela Lupşe, directorul medical al Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, a asigurat garda în dimineaţa în care studenta a fost internată. Ea nu a putut fi însă contactată.

Toma Pop (53 de ani), tatăl tinerei, a venit sâmbătă la Cluj-Napoca pentru a o transporta pe fiica sa în Năsăud, acolo unde va fi înmormântată astăzi. „Nu-mi pot explica decesul. Medicii au spus că poate fi ceva ereditar”, a spus Pop. Părinţii nu exclud depunerea unei reclamaţii la Colegiul Medicilor Cluj, pentru demararea unei anchete interne. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite