Tratamentul bebeluşilor de la Giuleşti - 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul dintre cei cinci bebeluşi arşi la Giuleşti şi trataţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ a fost externat. Managerul Dan Enescu precizează că este vorba despre cel mai mic dintre copiii victime ale incendiului din 16 august, care la naştere avea doar 920 de grame.

„Copilul a luat în timpul internării în spital, în şapte săptămâni, aproape dublul greutăţii sale iniţiale. A plecat cu aproape două kilograme", a precizat, pentru „Adevărul", doctorul Dan Enescu.

El este convins că toţi cei cinci copii supravieţuitori vor avea o dezvoltare normală. „Este o experienţă fără precedent. Aceşti copii erau la minus două luni la momentul accidentului, iar posibilităţile lor de regenerare sunt extraordinare. Din nişte ţesuturi necrozate, ei au reuşit să se regenereze, să plece de noi «neatinşi». S-au vindecat doar din pansamente şi din compensarea cu lichide. Au recuperat timpul pierdut în dezvoltarea lor prin rănile pe care le-au suferit."

„Sunt nişte unicate, fiecare dintre ei. Observaţiile pe care le facem sunt extrem de importante. Este o experienţă pe care vrem să o împărtăşim. Chiar ni s-au făcut propuneri de colaborare din partea Shriner Hospital din Boston, care e probabil cel mai mare spital de copii arşi din lume". 

Tratamentul copiilor a costat, potrivit lui Dan Enescu, doar 40.000 de euro. „Cifrele nu sunt atât de mari, pentru că medicaţia se dă la această vârstă pe kilogram corp. Dar acest succes se datorează în proporţie de 90% personalului şi restul - medicamentelor", precizează managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite