Trăsnăile campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la elefanţi la ouă şi icoane cu slogan, candidaţii nu au dus lipsă de imaginaţie Campania electorală a fost marcată de ciudăţenii. Partidele au apelat la cele mai năstruşnice

De la elefanţi la ouă şi icoane cu slogan, candidaţii nu au dus lipsă de imaginaţie

Campania electorală a fost marcată de ciudăţenii. Partidele au apelat la cele mai năstruşnice metode pentru a atrage atenţia.

În goana după voturi, unii candidaţi au ieşit din registrul tradiţional al campaniei. După ce au lipit afişe în cimitire şi s-au prezentat cu sloganuri care de care mai şocante, aspiranţii la fotoliul de primar au reinventat materialele publicitare.

Ouăle sunt invenţia acestei campanii electorale, un candidat şi-a tipărit sloganul pe acest suport. Cu intenţia de a şoca, candidaţii au folosit inclusiv animalele de circ în campanie.

Preoţii care au concurat pentru un post de consilier local s-au aruncat şi ei din plin în campanie. Slujbaşii lui Dumnezeu au folosit inclusiv sfintele icoane pentru a-şi populariza oferta.

Programele politice s-au bătut cu o serie de idei care de care mai fanteziste, cum ar fi metroul între două sate din judeţul Neamţ.

Totul despre alegeri

Secţiile de vot se deschid, duminică, 1 iunie, la ora 7.00 şi se închid, în aceeaşi zi, la ora 21.00.

Preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi, în premieră, în sistem uninominal. Câştigătorul va fi desemnat din primul tur.

La primărie vor fi declaraţi câştigători din primul tur doar candidaţii care vor obţine peste 50% din voturile valabil exprimate. În caz contrar, primii doi clasaţi vor merge în turul doi, cel decisiv, programat
pe 15 iunie.
În ziua alegerilor vor fi realizate exitpolluri la Bucureşti, Iaşi , Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara.

La alegeri s-au înscris 362.061 de candidaţi, dintre care:

- 19.157 pentru primării;
- 18.878 pentru consiliile judeţene;
- 324.026 pentru consiliile locale.

Pe liste sunt înscrişi 18,3 milioane de alegători.

Fiecare alegător poate vota doar în localitatea de reşedinţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite