Ministerul Transportului dat în judecată pentru taxa de pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Transportului dat în judecată pentru taxa de pod
Ministerul Transportului dat în judecată pentru taxa de pod

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi Societatea civilă pentru Democraţie (SCD) vor da în judecată, în septembrie Ministerul Transporturilor, cerând desfiinţareataxei de trecere a podului peste Dunăre, Feteşti - Cernavodă, precum şi a Agenţiei de Control şi Încasare Feteşti, autoritatea responsabilă de strângerea acestei taxe.

Preşedintele SCD, Răzvan Zamfir a declarat că vor fi o serie de măsuri care vor decurge din introducerea "taxei de pod", printre care se numără şi creşterea transportului cu microbuze.


De altfel o serie de locuitori din zona respectivă sunt nevoiţi să treacă peste pod de câteva ori pe zi, ei fiind taxaţi la fiecare trecere, indeiferentde sensul de mers.

Răzvan Zamfir a declarat că:" taxa de pod ar trebui inclusă în rovignetă, mai mult decât atât, există o taxă de drum inclusă în preţul carburantului, aşadar, taxa de pod nu face decât să transforme taxarea circulaţiei pe drumuri publice în una triplă, nejustificată".

Acesta a mai adăugat că din informaţiile pe care le are, banii obţinuţi în urma acestei taxe s-ar duce la bugetul Ministerului Finanţelor.

Din punctul lui de vedere taxa de trecere a podului peste Dunăre este "abuzivă, nejustificată şi ilegală" şi cere şi restituirea taxei celor care au plătit-o deja, relatează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite