Transportatorii renunţă la proteste!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autocarele ar fi blocat blocat nordul Capitalei
Autocarele ar fi blocat blocat nordul Capitalei

Transportatorii au renunţat la protestele programate în acestă săptămână, în toată ţară, după negocierile purtate cu premierul Emil Boc. Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi  şi cei au Guvernului au semnat astăzi un protocol pentru rezolvarea revendicărilor organizaţiei.

Dacă nu se ajungea la o înţelegere, miercuri şi joi, peste 11.000 de oameni, 1.750 de autocare şi microbuze din toată ţara ar fi blocat traseul dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere, concomitent cu greva de joi de la metrou.

Reprezentanţii transportatoilor au cerut Guvernului o lege unică a Transporturilor, în condiţiile în care există cinci astfel de legi. "Sunt cinci legi şi toate proaste. Vrem o singură lege, scurtă, clară şi la obiect", a spus liderul Confederaţiei, Vasile Şefănescu.

Mişcarea patronală i-a mai cerut premierului modificarea unei Hotărâri de Guvern, astfel încât transportatorii care nu sunt autorizaţi şi nu plătesc taxe să nu fie doar amendaţi, aşa cum prevede legislaţia actuală, ci să le fie ridicate taloanele şi tăbliţele de înmatriculare.

Potrivit calculelor transportatorilor, statul este prejudiciat cu 300-400 de milioane de euro anual din cauză că aceşti transportatori nu plătesc taxe.

În prezent există peste 20.000 de persoane fizice şi juridice care au activităţi ilegale în acest domeniu, iar fenomenul a luat o amploare alarmantă în ultimii ani.

În ceea ce priveşte taximetria, există 15.000 de taximetre care funcţionează în afara legii, pe lângă cele 44.000 care au autorizaţie.

Pe de altă parte, transportatorii autorizaţi au cerut prelungirea autorizaţiilor pe care le au în prezent până în 2016, pentru a avea certitudinea că investiţiile sunt recuperate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite