Transportatorii din Olt, traşi pe dreapta de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii din Olt, traşi pe dreapta de poliţişti
Transportatorii din Olt, traşi pe dreapta de poliţişti

Oamenii legii au depistat maşini defecte şi au amendat şoferii

Oamenii legii au organizat, azi-dimineaţă, o acţiune de control care a avut ca scop controlarea transportatorilor de pe raza judeţului Olt. La controlul care s-a desfăşurat în toate judeţele din ţară au participat poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR), împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) şi ai Drumurilor Naţionale.

Defecţiuni tehnice la maşinile oprite

„Acţiunea de astăzi se desfăşoară la nivel naţional şi are ca scop să verifice dacă transportatorii de persoane şi marfă respectă prevederile legale. S-a urmărit dotarea maşinilor destinate transportului de persoane cu tahograf, respectarea timpilor de condus şi de odihnă, deţinerea documentelor necesare şi a licenţelor de transport“, a declarat Bădiţa Cristian, inspector din Cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În timpul controlului, poliţiştii din cadrul SPR au descoperit mai multe nereguli la autovehiculele oprite. În general, acestea prezentau defecţiuni tehnice, iar şoferul unui microbuz care transporta persoane a fost surprins în timp ce conducea fără rovinietă.

„Pe durata acestei acţiuni, în intervalul orar 8.30 - 9.30, am oprit 15 maşini care au fost verificate, constatându-se trei nereguli. Două maşini prezentau defecţiuni tehnice, iar unui şoferi s-a oprit certificatul de înmatriculare. De asemenea, a fost depistat un transportator de persoane care circula fără rovinietă. Acesta riscă o amendă de 3.500 de lei“, a precizat Eugen Ştefănică, subinspector SPR Balş.

Navetiştii cer mai multe controale

Pasagerii din microbuze au salutat iniţiativa Poliţiei, spunând că transportatorii ar trebui controlaţi mult mai des. „Ar trebui să-i umple de amenzi, că aşa merită. Eu fac naveta şi ne înghesuim în microbuze, de nu ai unde să arunci un ac. La cea mai mică frână pusă de şofer poţi să cazi şi să fii călcat sau înghiontit. Asta se întâmplă zilnic, să ştiţi. Părerea mea e că şoferii sunt de vină pentru că urcă oameni, chiar dacă nu sunt locuri pe scaune“, a povestit Antoaneta Soare din Balş.
Controlul organizat de poliţiştii din Olt se va încheia mâine, la ora 6.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite