Transferurile din fotbal se mută în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt oameni de fotbal vor ajunge în faţa instanţei supreme, după ce procurorii DNA au trimis judecătorilor dosarul în care s-au făcut cercetări cu privire la transferurile internaţionale a 12

Opt oameni de fotbal vor ajunge în faţa instanţei supreme, după ce procurorii DNA au trimis judecătorilor dosarul în care s-au făcut cercetări cu privire la transferurile internaţionale a 12 fotbalişti români. Prejudiciul stabilit de anchetatori în această cauză se ridică la 11,5 milioane de dolari.

Procurorii DNA arată că prin faptele lor, George Copos, fost preşedinte şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Ioan Becali, fost impresar, Victor Becali, impresar, Mihai Stoica, fost director al FC Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte la Gloria Bistriţa, Gică Popescu, fost angajat al firmei “Becali Sport”, Gheorghe Neţoiu, fost acţionar la Dinamo, Cristian Borcea, preşedinte executiv al FC Dinamo ar fi provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului,
600.000 dolari în dauna Federaţiei Române de Fotbal şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Bani în conturi personale

Învinuiţii ar fi declarat sume de transfer mult mai mici decât cele încasate în realitate. Diferenţa de bani ar fi ajuns în conturile personale ale celor trimişi în judecată. Trans­ferurile care au făcut obiectul verificărilor s-au efectuat în perioada 1999 – 2005, iar în vederea recuperării prejudiciului, DNA a pus sechestru pe conturile cluburilor Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi.

Cei opt oameni de fotbal au precizat că îşi vor dovedi nevinovăţia, susţinând că toate transferurile au fost legale.

Impresarul Victor Becali a declarat că nu este afectat că a fost trimis în judecată, precizând că în România sunt la modă persoanele cu dosar penal, iar Gică Popescu a catalogat dosarul DNA ca fiind “o mascaradă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite