Traian Băsescu: "România nu are încredere în Moscova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu le-a spus ziariştilor români că în cadrul summitului a făcut apel ca Rusia  să-şi probeze bunele intenţii
Preşedintele Băsescu le-a spus ziariştilor români că în cadrul summitului a făcut apel ca Rusia să-şi probeze bunele intenţii

Traian Băsescu susţine că Rusia are "o oarecare ostilitate" faţă de România, iar România nu are încredere în Moscova, pentru că nu se simte "deloc confortabil" cu trupe ale Federaţiei Ruse lângă graniţa sa, în Transnistria.

Preşedintele român este de părere că oricând va respecta şi interesele României, Rusia va deveni prietena României.

Pentru mine, de exemplu, şi acelaşi sentiment este şi la Moscova, funcţionează încă neîncrederea. Cred că nici la Moscova nu este mai multă încredere decât încrederea care este la Bucureşti faţă de Moscova, explică Traian Băsescu într-un interviu publicat marţi de "România Liberă".

Şeful statului explică faptul că nu se simte "deloc confortabil" cu trupe ale Federaţiei Ruse lângă graniţa sa, în Transnistria.

Nu ne simţim deloc confortabil că Federaţia Rusă a ţinut să-şi prelungească acordul de staţionare a flotei de la Sevastopol până în 2042. Dacă Rusia priveşte cu atât drag la statele din Regiunea Mării Negre, de ce e nevoie de o asemenea flotă într-o mare atât de mică?, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele român susţine că acelaşi lucru a spus şi la summit-ul NATO de la Lisabona, fără a se referi la flota din Sevastopol, dar cu referire directă la atitudinea Federaţiei Ruse faţă de Republica Moldova şi Georgia, ţări foarte apropiate de România.

Nu poate fi acoperită realitatea cu declaraţii de bune intenţii, aceasta a fost intervenţia mea la summit-ul NATO-Rusia, a spus Băsescu. Şeful statului a precizat că o reacţie similară a avut şi Polonia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite