Traian Băsescu: „Nu schimb conducerea ICR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a participat, joi, la bilanţul mandatului de patru ani al conducerii Institutului Cultural Român (ICR), instituţie al cărei preşedinte de onoare este. Traian Băsescu a declarat

Şeful statului a participat, joi, la bilanţul mandatului de patru ani al conducerii Institutului Cultural Român (ICR), instituţie al cărei preşedinte de onoare este. Traian Băsescu a declarat că nu vizează o schimbare a conducerii instituţiei, în luna ianuarie, şi a urat succes actualei conduceri pentru următorii patru ani.

Actuala conducere a ICR este compusă din: Horia-Roman Patapievici, preşedinte, Tania Radu, vicepreşedinte, Mircea Mihăieş, vicepreşedinte, şi Dan Croitoru, secretar general.

Şeful statului a ţinut să sublinieze „neutralitatea institutului, din punct de vedere politic”, adăugând că îşi doreşte ca ICR „să nu fie un instrument prin care să fie promovată clientela politică şi culturală sau prin care să fie susţinute interesele şefului statului”.

Băsescu a afirmat că şi-a dorit ca instituţia să fie respectabilă, credibilă şi eficientă şi că acest obiectiv a fost atins. Şeful statului a arătat că apreciază curajul ICR de a promova cultura contemporană, în forma ei neinstituţionalizată şi neconformistă. „Instituţia nu a funcţionat pe o agendă a conducerii acesteia, ci pe o agendă a oamenilor de cultură (...), pe o agendă a culturii contemporane”, a spus el.

Banii publici, cheltuiţi eficient

Băsescu a menţionat că, potrivit bilanţului ICR, instituţia a cheltuit 70% din fondurile alocate pentru derularea de proiecte şi 30% pentru administrare şi funcţionare, un raport lăudabil, de la care specialiştii în administraţie au ce învăţa, care dovedeşte eficientizarea cheltuirii banilor publici.

El a dorit să sugereze conducerii instituţiei ca, în legătură cu reprezentarea culturală a României peste hotare, să se orienteze şi către Asia şi Orientul Mijlociu, deoarece, în vizitele făcute în Coreea de Sud şi Siria, a constatat nevoia reprezentanţilor comunităţilor româneşti de manifestări culturale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite