Chiulangiii, căutaţi de Poliţie prin baruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii vor să-i scoată pe elevi din localuri
Oamenii legii vor să-i scoată pe elevi din localuri

Poliţiştii gorjeni au o nouă misiune: ei controlează zilnic toate barurile din apropierea şcolilor din judeţ pentru a-i depista pe elevii care trag chiulul de la ore.

O acţiune desfăşurată în partea de sud a municipiului Târgu-Jiu a demonstrat că localurile sunt frecventate de elevi de toate vârstele. Datele de pe actele de identitate ale acestora vor fi trimise inspectorilor şcolari, iar aceştia vor lua legătura cu directorii unităţilor de învăţământ unde sunt înscrişi chiulangii.

Medie scăzută la purtare

„Aceste activităţi au rolul de a preveni absenteismul şcolar. În cluburile din zona de sud a oraşului am depistat elevi care vor face obiectul unei informări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, după ce în prealabil vor fi verificaţi la unităţile de învăţământ dacă absentau. De obicei, aceştia motivează că sunt înainte sau după orele de curs", explică Dan Adrian, subinspector în cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii.

Şcolarii le vor da acum explicaţii dascălilor, iar dacă se va confirma că au chiulit, se vor alege cu media scăzută la purtare, riscând chiar să fie exmatriculaţi. „Măsurile pornesc de la avertisment, dar se poate ajunge până la scăderea mediei la purtare şi chiar până la exmatriculare dacă sunt găsiţi în baruri", precizează Elena Ion, inspector şcolar educativ.

Adolescenţii au mai multe metode de a lipsi de la cursuri. Sunt elevi care îşi iau ghiozdanele, le spun părinţilor că merg la şcoală, dar pe drum se opresc în barul de lângă liceu. Alţii simt nevoia ca după o zi de şcoală să se recompenseze singuri pentru faptul că au rezistat să stea în bancă.

În această situaţie se află Emilian Şerbănescu, un tânăr de 18 ani, elev al Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, surprins de „poliţia şcolilor" într-un local din cartierul 9 Mai, cu berea pe masă. „Sunt major, am venit după ore şi beau bere. Părinţii ştiu că sunt aici", se justifică Emilian Şerbănescu. Informaţia va fi verificată la conducerea liceului, iar tânărul va primi o sancţiune, dacă va fi prins cu minciuna.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite