Verdict în cazul tragediei aviatice din 2007 de la Braşov: pilotul era beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul a fost distrus aproape în totalitate
Avionul a fost distrus aproape în totalitate

Procurorii au finalizat cercetările în cazul accidentului aviatic petrecut în urmă cu trei ani la Braşov.

Citeşte şi:
Verdict: Instructorul de zbor băuse înaintea accidentului aviatic din 2007

Două persoane, printre care şi fostul comandant al Aerodromului „Iosif Şilimon", şi-au pierdut viaţa. În rezoluţia Parchetului s-a stabilit că vina îi aparţine pilotului Ioan Vancea. El a făcut „o manevră defectuoasă de pilotaj a avionului, pe fondul consumului de alcool". Potrivit raportului de constatare medico-legală de la 31 august 2007, Ioan Vancea avea o concentraţie de 0,45 grame la mie alcool în sângele recoltat.

A murit chiar înainte de pensionare

Avionul uşor de antrenament IR 5060, Sport Star, fabricat în Cehia, aparţinea firmei Aerosal SRL a lui Silviu Prigoană şi era folosit de clubul braşovean pe baza unei înţelegeri. În accident şi-au pierdut viaţa Ioan Vancea, preşedintele Aeroclubului „Iosif Şilimon", din Sânpetru, care pilota aparatul, şi Sebastian Petri (33 de ani), care urma să-şi ia brevetul de pilot.

Ioan Vancea avea 54 de ani, era pilot din 1977 şi conducea aeroclubul din 1993. Sebastian Petri, elevul care a murit alături de Vancea, era patronul unei firme de lenjerie intimă din Braşov. Reprezentanţii aeroclubului spuneau atunci că Vancea şi elevul său plecaseră într-o plimbare, zborul nefiind inclus în orele de antrenament. Preşedintele aeroclubului mai avea câteva zile până la pensionare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite