Traficul de droguri "combătut" la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combaterea traficului de droguri este dezbătută, de Ministerele de Interne şi serviciile secrete din 11 state euroepene şi SUA, la malul Mării Negre.

Săptămâna aceasta, la Mamaia, se desfăşoară „Cea de-a şaptea reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii din Europa de Sud-est”. În 2010, principala temă de dezbatere este traficul de droguri. La întâlnire sunt prezenţi, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, ministrul de interne, Vasile Blaga, Şeful Poliţiei Române Petre Tobă, reprezentanţi ai serviciilor secrete româneşti şi parteneri internaţionali din Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Moldova, Germania, Austria, Spania, Olanda, Grecia, Turcia şi din Statele Unite ale Americii.

De ce la mare?

Locul de dezbatere a problemei criminalităţii organizate nu a fost ales întâmplător. În anul 2009, în Portul Constanţa au fost confiscate 1.200 de kg. de cocaină, iar în urma schimbului de informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din SUA şi Brazilia, au fost capturate alte 3.800 de kg., într-un port din Brazilia. Cocaina confiscată în urma operaţiunii „RIO” reprezintă una dintre cele mai mari capturi de anul trecut.
 
România nu "produce" droguri

România nu este o ţară de producţie a drogurilor, ci de tranzit, aflându-se la răscrucea principalelor rute de trafic de droguri între Orient şi Vestul Europei: „ruta balcanică”: Turcia – Bulgaria – România – Europa Occidentală, prelungirea „căii africane’’:Egipt – Iran şi Irak – Turcia, ‚,drumul asiatic’’: China – Rusia – Ucraina – Republica Moldova – România-Europa Occidentală, ,,calea Americii de Sud’’: de unde vine cocaina pe cale maritimă, prin Marea Mediterană şi pe cale aeriană, prin aeroporturi internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite