Traficul de persoane şi furturile, prevenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul de persoane şi furturile, prevenite
Traficul de persoane şi furturile, prevenite

Poliţiştii au avut astăzi, la Costeşti, şi o întâlnire cu elevii şi dascălii despre patrimoniul Mănăstirilor Arnota şi Bistriţa

Acţiunile sunt organizate în perioada 21-25 septembrie 2009 şi se desfăşoară în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii“. „În primul rând facem informare. Astăzi, prevenim criminalitatea în mediul rural, în comuna Costeşti, unde au fost programate discuţii cu elevii, directorii de şcoli şi oamenii din zonă legate de patrimoniul Mănăstirilor Arnota şi Bistriţa“, a declarat comisarul Gabriel Ciubotoiu. În municipiul Râmnicu Vâlcea, poliţiştii au organizat, ieri, o acţiune de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Peste 100 de tineri din liceele din Râmnic au vizionat la Cinematograful din Ostroveni un film despre traficul de fiinţe umane, apoi având loc discuţii între poliţişti şi elevi. „A fost un film foarte interesant, cu o tânără racolată, dusă în străinătate ca să se prostitueze. E făcut după fapte reale, care au loc şi în zilele noastre. Mi-a dat de gândit. Ideea e că nu trebuie să avem încredere în toate persoanele şi să fim atenţi cum ne alegem prietenii“, a declarat Ana Maria Preda, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab.

75% din furturile din autoturisme, în Râmnic


În Râmnic va avea loc mâine o acţiune de prevenire a furturilor din autoturisme: un spot pe această temă va rula pe un ecran LCD din cadrul Complexului Comercial River Plaza Mall. Poliţiştii de proximitate împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC) vor pune în parbrizele autoturismelor din cartierele Nord şi Troianu afişe care conţin recomandări de prevenire a furturilor. „75% din furturile din autoturisme care au loc în judeţ se produc în Râmnicu Vâlcea“, a precizat Ciubotoiu.
Pe 24 septembrie se va desfăşura acţiunea de prevenire a furturilor din locuinţe, poliţiştii de proximitate participând la o şedinţă organizată de o asociaţie de proprietari din Râmnicu Vâlcea. Ieri, două apartamente din cartierul Ostroveni din Râmnic au fost sparte, în timp ce poliţiştii CAPC prezentau presei acţiunile de prevenire pe care le vor desfăşura. Din unul au fost furaţi 200.000 de euro, iar din altul bijuterii din aur.
25 septembrie este ziua siguranţei rutiere şi vor avea loc acţiuni cu efective lărgite în Râmnic, Drăgăşani şi în celelalte oraşe din judeţ. Sunt vizaţi şoferii care circulă cu viteză şi pietonii care traversează neregulamentar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite