Traficantul de arme Shimon Naor a fost arestat la Paris şi va fi extrădat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficantul de arme Shimon Naor, condamnat la 11 ani de închisoare şi dat în urmărire de autorităţile române din 2006, a fost arestat ieri la Paris şi urmează să fie extrădat în România, informează Poliţia Română.

Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Paris cu privire la arestarea, în data de 7 mai, a lui Shimon Naor (Simen Herscovici pe numele real - n.r.), în vârstă de 60 de ani, care are dublă cetăţenie, română şi israeliană.

Poliţia Română a sesizat Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală şi Ministerul Justiţiei pentru a iniţia procedurilor de predare a lui Shimon Naor.

Astfel, autorităţile judiciare române au transmis astăzi părţii franceze, prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti, traducerea mandatului european de arestare emis pe numele acestuia.

În februarie 2006, Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, a emis pe numele lui Simen Herşcovici un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru contrabandă, fiind condamnat la 11 ani închisoare.

Shimon Naor este acuzat că, în calitate de asociat al unei societăţi comerciale, împreună cu alte trei persoane, a falsificat mai multe documente de transport în care a trecut o altă destinaţie decât cea reală, obţinând, astfel, licenţă de export de armament şi muniţie în ţări supuse embargoului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite