Traficanţii de copii din Ţăndărei rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Harghita au decis ieri prelungirea arestării preventive pentru 17 dintre cei 26 de infractori care au exploatat copii de rromi în Marea Britanie.

Dosarul celor 181 de copii de rromi exploataţi în Marea Britanie a ajuns luni pe masa judecătorilor din Harghita. Instanţa a menţinut măsura arestării preventive pentru 17 dintre cei 26 de inculpaţi din Ţăndărei reţinuţi în urma descinderilor din luna aprilie ale ofiţerilor DIICOT Bucureşti.

Mărturii şocante

Potrivit acuzării, minorii erau duşi la Arad, apoi erau distribuiţi în autocare şi microbuze ale unor transportatori locali sau erau preluaţi chiar cu maşinile traficanţilor. Apoi ajungeau în Marea Britanie, unde erau puşi să cerşească sau chiar să fure.

„Am confruntat bazele de date ale noastre cu copiii traficaţi găsiţi în Marea Britanie şi s-a ajuns la concluzia ca datele nu sunt aceleaşi. Primul caz de trafic a fost acum 2-3 ani, fiind vorba de o minoră de etnie rromă din Ţăndărei", a spus Neculai Badea, purtător de cuvânt al instituţiei.

„Imperiul" lui Franţ, păzit de pirande

Locul de unde cei acuzaţi provin, cartierul Strachina din micul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, este, de fapt, un adevărat cartel al mafiei ţigăneşti. Faptele localnicilor se ascund în spatele unui trai mizerabil.

Liderii grupului infracţional organizat erau: Radu Constantin, zis „Titi Aghiotantu", Nicolae Schian, zis „Poligrad", Dumitru Tase, zis „Chinezul" sau „Coreeanul" Niculae Mircea, zis „Bocioc", Gheorghe Ion Drăguşin, zis „Franţ", toţi din Ţăndărei.

Acasă la „Franţ", piranda a ieşit ieri la poartă blestemând. „Jur pe Dumnezeu de sus că bărbatul meu nu este vinovat!!", urla ţiganca smulgându-şi hainele de pe ea.

Material realizat cu sprijinul „Adevărul de Seară" Braşov

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite