Traficanţi de ţigări prinşi de poliţiştii români şi germani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci membrii ai unei grupări de traficanţi de ţigări care acţionau pe relaţia Ucraina-România-Germania au fost arestaţi cu ajutorul poliţiştilor nemţi. Unul dintre ei a fost prins în Ungaria, unul în Austria iar alţi trei în Germania.

Contrabandiştii erau urmăriţi de aproape jumătate de an, de autorităţile române şi germane, după ce au primit informaţii că aceştia duceau cantităţi mari de ţigări, pe teritoriul german.

Gruparea era formată din opt români, un german şi un maghiar. Trei dintre ei, doi români şi un neamţ au fost condamnaţi încă din luna iunie, a acestui an, de instanţa din Germania. Românii au primit pedepse cu închisoare de câte 3 ani şi 6 luni, iar pentru cetăţeanu german s-a decis pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendare şi amendă de 20.000 de euro.

Cei opt interlopi aveau roluri bine definite: unii procurau ţigările de la magazinele Dutty-Free şi de la diferiţi traficanţi din Ucraina. Alţii asigurau depozitarea lor în diverse spaţii din Satu-Mare apoi, prin graniţa de Vest, ţigările  erau scoase din ţară şi transportate în Germania unde alţi membri le vindeau.

Din traficul de ţigări, membrii grupării din Germania au avut profit de aproximativ 2 milioane de euro, bani pe care aceştia i-au investit în case, apartamente, terenuri şi maşini de lux. Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite