Traficanţi ajunşi milionari în euro pentru exploatare sexuală, arestaţi la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţi ajunşi milionari în euro pentru exploatare sexuală, arestaţi la Buzău
Traficanţi ajunşi milionari în euro pentru exploatare sexuală, arestaţi la Buzău

Poliţiştii au destructurat o reţea de traficanţi de persoane formată din cinci buzoieni care timp de cinci ani au racolat cel puţin 35 de tinere din Buzău, Dolj şi Iaşi şi le-au exploatat sexual în Grecia şi Italia, suma obţinută în urma exploatării fetelor fiind de aproximativ un milion de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, cei cinci traficanţi au vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani, iar gruparea din care făceau parte a fost înfiinţată în urmă cu şase ani.

Conform Poliţiei, în perioada 2003-2008 indivizii au racolat tinere din judeţele Buzău, Dolj şi Iaşi şi le-au exploatat sexual în Grecia şi Italia.

Cei cinci le promiteau tinerelor pe care le racolau locuri de muncă în străinătate, pe post de chelneriţe sau menajere sau le ofereau protecţie dacă ar fi acceptat să se prostitueze, în schimbul unui procent infim din banii astfel obţinuţi.

Liderul grupării, soţia acestuia şi alţi membri ai filierei racolau tinerele şi, după ce le procurau documentele legale necesare părăsirii ţării, le asigurau transportul în străinătate, cu autoturisme personale sau prin intermediul unor societăţi de transport persoane. Odată ajunse la destinaţie, tinerelor li se luau documentele de identitate, erau cazate în apartamente închiriate de către membrii grupării şi erau determinate, de multe ori folosind violenţă, să practice prostituţia în diferite cluburi de noapte şi cabarete. Sumele astfel obţinute erau încasate de membrii reţelei.

Conform Poliţiei buzoiene, gruparea a acţionat iniţial în Grecia, dar a fost extinsă şi pe teritoriul Italiei. Mai mult, în ultima perioadă, pe teritoriul Greciei, membrii grupării şi-au înfiinţat mai multe "birouri", care funcţionau aproape ca o mică întreprindere, în sensul că erau dotate cu aparaturi necesare funcţionării, prin care victimele erau plasate direct la domiciliile clienţilor. Mai mult, activitatea era făcută publică prin intermediul anunţurilor în presă.

Cel puţin 35 de tinere, între care şi minore, au fost victime ale celor cinci traficanţi, aceştia obţinând, în urma exploatării sexuale a fetelor, aproximativ un milion de euro. Cu banii strânşi, liderul grupării a cumpărat două apartamente, unul în Bucureşti, iar celălalt în Buzău, trei autoturisme de lux, aproximativ trei kilograme de bijuterii, două motoscutere şi un teren la Săpoca, unde a fost construită o vilă. Toate aceste bunuri au fost confiscate de instanţă.

Membrii grupării au fost trimişi în judecată, doi dintre ei fiind în stare de arest preventiv, pentru trafic de persoane şi trafic de minori şi proxenetism.

În perioada 2008-2009, poliţiştii buzoieni şi procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău au reuşit destructurarea a şase astfel de grupări care acţionau în judeţul Buzău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite