Traficant de persoane ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un maramureşean dat în urmărire internaţională a fost reţinut la San Remo, în Italia. El a fost extrădat zilele trecute, iar Tribunalul Maramureş a decis, ieri, să menţină măsura

Un maramureşean dat în urmărire internaţională a fost reţinut la San Remo, în Italia. El a fost extrădat zilele trecute, iar Tribunalul Maramureş a decis, ieri, să menţină măsura arestării preventive.

 Vasile Coman zis Ceapă, din localitatea maramureşeană Vişeu de Sus, în vârstă de 42 de ani, a fost identificat în San Remo, Italia, după ce pe numele lui, Tribunalul Maramureş a emis, în iunie, mandat de arestare în lipsă pentru trafic de persoane.

Complice cu un albanez

Ulterior, pe numele lui a fost emis mandat european de arestare. Bărbatul a fost dat şi în urmărire internaţională, iar în 26 august, a fost identificat în Italia. Acesta a fost reţinut la San Remo şi a fost extrădat. Ieri, a fost prezentat în faţa instanţei, unde s-a decis menţinerea arestării pereventive.

În cursul anului trecut, poliţiştii de frontieră maramureşeni aveau informaţii că Vasile Coman, în perioada 2006 - 2007, a racolat mai multe tinere din judeţul Maramureş, pe care le-a dus în Italia şi le-a obligat să se prostitueze.

„În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră maramureşeni au mai stabilit că maramureşeanul lucra împreună cu un cetăţean albanez, în vârstă de 24 de ani. Autorităţile italiene au comunicat că acesta a fost arestat în Italia pentru sechestru şi violenţă sexuală”, a precizat Iulia Utan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramrueş.

Imigraţie clandestină

Totodată,  maramureşeanul a fost cercetat de poliţia italiană pentru imigraţie clandestină şi tăinuire. Vasile Coman a fost surprins cu 10.000 euro asupra lui, bani proveniţi din prostituţie. El se află acum în arest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite