Trafic de organe umane între Kosovo şi Albania: 400 de persoane răpite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic de organe umane între Kosovo şi Albania: 400 de persoane răpite
Trafic de organe umane între Kosovo şi Albania: 400 de persoane răpite

Organizaţia nonguvernamentală pentru drepturile omului Human Rights Watch atrage atenţia asupra traficului de organe umane dintre Kosovo şi Albania, afirmând că deţine informaţii despre cel puţin 400 de persoane răpite din provincia separatistă a Serbiei şi transportate ulterior în Albania, în timpul războiului din 1998-1999, anunţă Tanjung.

Citiţi şi:
Arestat pentru trafic de persoane
Cazul unui român din Castellon, exemplu pentru donatorii de organe

'Cerem atât autorităţilor din Kosovo şi din Albania, cât şi celor mai importante instituţii internaţionale să ajute la lămurirea  evenimentelor privind soarta acestor oameni', a declarat reprezentanta organizaţiei, Vanda Trosinska, pentru BBC News.

Trosinska a subliniat importanţa acestui caz, având în vedere faptul că presupusul trafic cu fiinţe umane pentru organe a avut loc după înfiinţarea autorităţilor internaţionale din Kosovo.

Aceastra a asigurat că există suficiente dovezi pentru demararea unei investigaţii şi a indicat că şi Consiliul Europei se ocupă în prezent de această problemă în Kosovo.

O delegaţie de cinci membri a Consiliului Europei însărcinată cu investigarea acuzaţiilor de trafic de organe aparţinând unor sârbi şi alţi nealbanezi din Kosovo şi din nordul Albaniei, şi-a încheiat, marţi, vizita de două zile la Belgrad, urmând să se îndrepte miercuri spre Pristina

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite