„Tractorul“ se transformă în cartier rezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta platformă Tractorul Braşov se va transforma într-un uriaş ansamblu rezidenţial, a anunţat ieri societatea Flavus Investiţii SRL, cea care a preluat în 2007 uzina. Pe terenul de 120 de

Fosta platformă Tractorul Braşov se va transforma într-un uriaş ansamblu rezidenţial, a anunţat ieri societatea Flavus Investiţii SRL, cea care a preluat în 2007 uzina.

Pe terenul de 120 de hectare va fi amenajată de anul viitor, o zonă comercială, reprezentând aproximativ 25% din suprafaţa totală, şi va fi construit un ansamblu de 300 de apartamente. Numărul apartamentelor va ajunge în câţiva ani la 6.000, iar zona va cuprinde şi un shopping center de 100.000 metri pătraţi cu cel puţin 200 de magazine.

Noul cartier braşovean se va numi “Coresi” şi va include un centru de afaceri, un hotel, un spaţiu comercial, parcuri pe o suprafaţă de 10 hectare, o clinică de dializă, un spital şi, probabil, un campus universitar. „Am discutat deja cu Universitatea «Transilvania» ca în ultimul modul să fie inclus şi un campus universitar şi eventual ca patru facultăţi să fie mutate acolo“, a declarat administratorul societăţii, Silviu Savin.

Lucrările vor începe în prima jumătate a anului viitor şi se vor încheia peste  10-15 ani, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproximativ 1,5 miliarde de euro. AVAS a cerut păstrarea obiectului de activitate atunci când a vândut “Tractorul”, dar acest lucru se pare că nu se va întâmpla. „Suntem în discuţii cu trei producători asiatici. Probabil ne vom axa pe montaj“, a mai spus Silviu Savin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite