Torţionarul „Marian“, uns pentru şefia CES

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele său real este Florian Costache, iar cel conspirativ, dat de colegii din fosta Securitate, este „Marian“. Sub acest pseudonim era cunoscut, potrivit dosarului pe care i l-a instrumentat CNSAS cu verdict de „poliţie politică“, drept unul dintre cei mai zeloşi torţionari.

Citiţi şi:
Lista Membrilor CES

Torţionarul  Pleşiţă, iertat de procurori
Don Berceanu, iată ce făcea Don Costel!
Imagini cu o victimă umilită de Costel Iancu

Prin anii ‘80, el a bătut un „urmărit“ atât de rău, încât însăşi Securitatea l-a dat afară şi l-a trimis în puşcărie, pe motiv de abuz în serviciu!

Dar toate aceste lucruri sunt ştiute încă din 2007, când dosarul lui „Marian“ a ieşit la lumină şi presa vremii a relatat pe larg cazul. Pe atunci, era de-a dreptul oripilant faptul că un astfel de personaj îndrăznea să candideze la funcţia de preşedinte al părţii patronale din cadrul Consiliului Economic şi Social (CES) – instituţie în care patronatele, sindicatele şi Guvernul analizează proiectele de acte normative (legi, ordonanţe, hotărâri) înainte ca acestea să fie adoptate.

Atunci, în 2007, mediul de afaceri a reuşit să blocheze înaintarea lui Florian Costache către onoranta funcţie, pentru că dosarul acestuia chiar atârna prea greu. Acum, însă, oripilant sau nu, Florian Costache este la un pas de a prelua direct înalta funcţie de preşedinte al Consiliului Economic şi Social (nu doar al părţii patronale, ci al întregii instituţii).

 Este candidatul unic al CES (numit prin vot de reprezentanţii tuturor părţilor) şi doar Parlamentul mai trebuie să-i acorde votul pentru a ieşi învingător.

Europa nu ne primeşte cu astfel de personaje!

Una dintre cele mai grave consecinţe pe care le-ar putea avea numirea lui „Marian“ este aceea că la nivelul Consiliului Economic şi Social European (CESE), România şi-ar putea pierde dreptul de reprezentare.

A ieşi în Europa cu un reprezentant care, de fapt, a făcut poliţie politică este extrem de riscant pentru România, ne-au mai spus sursele noastre, care au preluat acest mesaj chiar de la personalităţi din conducerea CESE.

Guvernul a votat pentru „Marian“

Potrivit unor surse din rândurile partenerilor sociali, în momentul votului prin care s-a consacrat candidatura lui Florian Costache la şefia CES, toţi cei 15 reprezentanţi ai Guvernului au votat pentru, „altfel nu ar fi ieşit socoteala“.

Într-adevăr, Costache a întrunit 38 de voturi din 45, iar împotrivă au votat doar câţiva reprezentanţi ai sindicatelor şi ai confederaţiilor patronale.

Printre reprezentanţii Guvernului în CES se numără Valentin Mocanu (fost lider sindical, actual secretar de stat la Ministerul Muncii), Constantin Axinia (fost director al CFR, actual secretar de stat la Ministerul Transporturilor), Mihai Şeitan (fost preşedinte CES, actual consilier de stat la Guvern), Ion Ghizdeanu (preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză) şi Graţiela Iordache (secretar de stat la Finanţe).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite