Topul spitalelor care nu plătesc ce cumpără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a făcut public clasamentul celor mai mari facturi neachitate de spitalele timişene. Pe locul întâi în top se situează Spitalul de

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a făcut public clasamentul celor mai mari facturi neachitate de spitalele timişene.

Pe locul întâi în top se situează Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, care nu a plătit trei milioane de lei pentru medicamente şi materiale sanitare. Urmează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie numărul 5, care a acumulat datorii tot de trei milioane. Situaţia este mai gravă în acest caz, pentru că suma restantă reprezintă 10 la sută din bugetul de 30 de milioane de lei al spitalului.

Cumpără mai mult decât pot

Maternitatea Odobescu ocupă locul trei în top, pentru că are facturi cu termenul de plată depăşit în valoare de un milion de lei, şi un buget de 14 milioane.

Situaţie gravă la Lugoj

„Alarmant este şi cazul Spitalului Lugoj, la care datoriile ajung la cinci procente din bugetul instituţiei”, a spus preşedintele CJAS Horia Cristian. Spitalul Judeţean are un buget de 78 de milioane de lei şi nu sunt înregistrate aici restanţe. Sumele restante au fost acumulate de spitale în mai puţin de un an şi nu se ştie dacă şi toamna aceasta Ministerul Sănătăţii va mai plăti pentru ele. „Managerii vor răspunde la minister”, a mai spus Horia Cristian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite