Tone de substanţe periculoase, aruncate de doi ieşeni la groapa de la Glina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi ieşeni sunt cercetaţi pentru poluare şi riscă până la doi ani de închisoare, după ce au fost prinşi aruncând la groapa de gunoi de la Glina 2,6 tone de substanţe periculoase.

Cei doi, angajaţi ai firmei SC Global Eco Center, cu sediul central în Iaşi şi punct de lucru la Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, transportau deşeurile cu ajutorul unui tir. Au fost prinşi în timp ce descărcau 28 de butoaie care, potrivit primelor cercetări, ar fi fost umplute cu diverse cianuri şi metale dure.

Firma respectivă are ca obiect de activitate colectarea şi neutralizarea deşeurilor toxice. Poliţiştii, ajutaţi de ofiţerii DGIPI, au intrat în posesia unor informaţii despre traseul substanţelor toxice. În prezent se fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi angajaţi şi pentru a se vedea dacă este pentru prima oară când societatea din Iaşi alege să arunce substanţe toxice la gunoi, în loc să le neutralizeze. Anchetatorii aşteaptă analizele detaliate ale deşeurilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite