Tokes este preocupat de declinul "rasei albe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokes Laszlo
Tokes Laszlo

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că  "rasa albă europeană" este supusă declinului demografic. Tokes a mai spus că în Europa "s-a mărit exponenţial proporţia celor care aparţin religiei islamice".

 Întrebat azi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, care ar fi cauzele actualei crize economico-sociale din Europa. 

  "Mă depăşeşte să dau un răspuns care s-ar cuveni să fie dat de un expert. Părerea mea ar fi foarte subiectivă, eu sunt mai preocupat cu soarta demografică a Europei întregi", a declarat Tokes, citat de Mediafax.

Fostul episcop reformat a afirmat că tendinţele declinului demografic din Europa au fost estompate, o perioadă, în ţările ortodoxe, dar acum şi în aceste ţări demografia este negativă, la fel ca în Europa Occidentală.

"În general, rasa albă europeană este supusă aceluiaşi proces (de declin demografic - n.r.), şi asta o spun cu compasiune. Mă refer mai ales la cei din Europa de Vest şi mă bucură că ortodoxia a adus un surplus în această privinţă, dar acum, în urmă, şi în ţările ortodoxe s-a răspândit acest fenomen tipic care caracterizează şi Europa de Vest. Nici credinţa nu ne mai ajută, la urma urmei vedeţi şi la Oradea cum stau lucrurile, că am descrescut în 25 de ani de la 75.000 de unguri la 42.000 de unguri. Şi proporţia vârstelor este foarte negativă", a susţinut Tokes.

Întrebat dacă apreciază că există un pericol de islamizare a Europei, Tokes a spus că nu ar vorbi despre un "pericol", dar este evidentă creşterea "exponenţială" a islamiştilor în Europa.

"Nu aş califica chiar ca pericol, pentru că multiculturalitatea şi principiul diversităţii etnice şi religioase ne interzic să ne exprimăm în acest fel, dar este clar că în 20 de ani s-a mărit exponenţial proporţia celor care aparţin religiei islamice. Eu nu vorbesc împotriva lor, ci pentru noi, în interesul nostru, care nu suntem deocamdată membri ai religiei islamice. Deci, hai să ne apărăm şi să reuşim să supravieţuim şi să înflorim", a încheiat Tokes.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite