Tokes a cerut în calitate de vicepreşedinte al PE rejucarea meciului fiului său din liga a 5-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a cerut Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor rejucarea un meci din Liga a 5-a în care echipa fiului său s-a plîns de prestaţia arbitrilor, scrie GSP.

După partida Vadul Crişului - CSU Partium 2-2, fiul lui Laszlo Tokes, Mate Tokes, a contestat arbitrajul şi a trimis o solicitare de rejucare, potrivit Gazetei Sporturilor.

După 4 zile, Laszlo Tokes senior a scris şi el o adresă oficială, cu antetul şi ştampila Parlamentului European, în care solicita, "în calitatea mea de vicepreşedinte", să "daţi drum liber plîngerii preşedintelui Clubului Sportiv Partium privind revizuirea meciului".

Tokes a cerut în adresa oficială: "Pentru că am avut o colaborare bună cu Dumneavoastră pînă acum, sperăm ca această sesizare să nu ajungă la FRF".

Mate Tokes, băiatul lui Laszlo Tokes, a declarat că tatăl lui "a făcut o adresă. Atît. Nu a cerut protecţie sau altceva pentru echipa mea" şi că "numele şi funcţia tatălui meu au altă greutate".

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Valer Vancea, a spus că "nici nu se pune problema de revizuirea meciului, nu există temei legal pentru aşa ceva", potrivit sursei citate.

Scrisoarea a fost trimisă din postura de "tată de jucător"

EXCLUSIV pentru "Adevărul de Seară" Oradea, Valer Vancea, președintele AJF Bihor, a declarat că "după ce a fost analizat raportul de la meciul respectiv, nu a reieșit că ar fi existat încălcări ale regulamentului". Mai mult, spune Vancea, "europarlamentarul a recunoscut că nu a văzut meciul respectiv".

Consilierul lui Tokes Laszlo, Demeter Szilard, a declarat astăzi că nu au fost făcute presiuni asupra AJF Bihor. "A fost trimisă o solicitare, domnul europarlamentar nu a vrut să se folosească de influența sa. Se poate vedea că a scris o scrisoare din proprie inițiativă, din postura de tată al unui jucător"

Regulamentele FIFA şi UEFA interzic orice imixtiune a politicului în fotbal. În cazul în care factori politici intervin în orice fel în deciziile luate de o federaţie naţională, aceasta poate fi exclusă din competiţiile internaţionale sau chiar dezafiliată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite