Toate şcolile din Kiev, închise din cauza răspândirii gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate şcolile din Kiev, închise din cauza răspândirii gripei porcine
Toate şcolile din Kiev, închise din cauza răspândirii gripei porcine

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat că toate unităţile şcolare din Kiev vor fi închise luni din cauza epidemiei de gripă porcină, informează RIA Novosti.

60 de oameni au murit în Ucraina din cauza gripei şi a unor dificultăţi respiratorii acute, existenţa virusului H1N1 fiind confirmată deocamdată în cazul a patru decese, în timp ce aproape 200.000 de persoane suferă de gripă, majoritatea în vestul ţării, peste 7.500 fiind spitalizate.

Citiţi şi:


Preşedintele ucrainean a trimis scrisori preşedinţilor din Belarus, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Ucraina şi Statele Unite, precum şi secretarului general al NATO şi preşedintelui Comisiei Europene.

Scrisoarea adresată de Iuşcenko omologilor săi conţine o listă cu medicamente şi echipamente de primă necesitate de care ţara are nevoie pentru a lupta eficient împotriva propagării epidemiei, afirmă comunicatul Preşedinţiei ucrainene.

Premierul Iulia Timoşenko, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei şi ministrul de externe au întâmpinat un transport de Tamiflu sosit din Elveţia, pe aeroportul Borispol.

Transportul de 300.000 de doze de Tamiflu este suficient pentru a aproviziona toate clinicile şi centrele medicale de asistenţă de urgenţă, a declarat preşedinţia.

De asemenea, echipamente ultramoderne pentru laboratoarele de depistare a gripei porcine vor fi livrate Ucrainei înainte de sfârşitul anului, potrivit premierului ucrainean Iulia Timoşenko.

Ucraina a comandat un laborator care va realiza teste de depistare la nivelul laboratorului din Londra
, care studiază în prezent analizele trimise din Ucraina, a explicat ea. 37 laboratoare de depistare a virusului vor fi deschise într-o săptămână în mai multe regiuni ale ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite