Udrea: "Toată lumea face evaziune fiscală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea: "Toată lumea face evaziune fiscală"
Udrea: "Toată lumea face evaziune fiscală"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat de pe litoral, din Mamaia, că noua lege a turismului va avea prevederi menite să reducă evaziunea fiscală în domeniu.

Una dintre prevederi se referă la impozitul minim forfetar, care va fi aplicat, cel mai probabil, numai pensiunilor şi restaurantelor.

„Sperăm că alături de alte măsuri pe care le-am luat, cum ar fi aceea de a introduce tichetele de vacanţă, şi această măsură să scoată la lumină aceaa zonă neagră a turismului românesc, zona nefiscalizată. După ce toată vara la televizuni aţi arătat că e plin litoralul, o să auzim că nu au fost decât 50 % maxim ocupate hotelurile, iar dacă întrebăm ce forţă de muncă a fost angajată pe litoral, auzim că au fost câţiva că nu au fost clienţi", a declarat Udrea.

"Toată lumea face evaziune fiscală, sau mă rog aproape toată lumea, dar se întâmplă nu doar în zona pensiunilor, ci şi a hotelurilor mari, nu se declară niciodată exact câţi turişti se cazează”, a spus Udrea.

"Încercăm fără să creăm o presiune mare asupra proprietarilor de structuri de cazare să-i determinăm să intre în legalitate”, a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte valoarea impozitului forfetar, Elena Udrea a precizat că se aşteaptă o propunere de la Ministerul de Finanţe, care va fi analizată apoi de Ministerul Turismului.

"Ar trebui schimbate condiţiile de autorizare"


Elena Udrea a mai spus că  o altă problemă a turismului este legată de condiţiile de autorizare. „Mai avem o problemă la agropensiuni, acolo unde astăzi legea prevede că la autorizare trebuie să respecte condiţii ca un hotel cu 100 de camere, ceea ce nu este corect".

"Ar trebui schimbate aceste condiţii de autorizare. Ne dorim să fie foarte uşoare şi cu costuri minime, pentru că astăzi autorizarea unei agropensiuni duce până la 100 de milioane, ceea ce înseamnă enorm pentru proprietari şi mulţi preferă să lucreze la negru. Ca să le pretinzi să intre în legalitate trebuie să fii rezonabil şi logic”, a adăugat ea.

Udrea a conchis: „Pe măsură ce vom reuşi să convenim şi cu Ministerul Finanţelor asupra acestora prevederi, noi vom închide legea şi o vom pune în dezbatere publică".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite