Toamna protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NEMULŢUMIRI Noiembrie va fi o lună plină de acţiuni de protest în învăţământ, sănătate şi administraţie publică. Mâine, la 7 dimineaţa, debutează greva de avertisment a celor

NEMULŢUMIRI

Noiembrie va fi o lună plină de acţiuni de protest în învăţământ, sănătate şi administraţie publică. Mâine, la 7 dimineaţa, debutează greva de avertisment a celor aproximativ 70.000 de cadre didactice afiliate Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret”.

“Profesorii vor veni la şcoală, dar nu vor ţine cursuri. Dacă elevii vor veni la ore, vor fi supravegheaţi, dar nu li se va preda”, a precizat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei “Spiru Haret”.

Potrivit aceleiaşi surse, acţiunea de mâine va fi urmată de proteste locale: câte două judeţe pe zi vor intra în grevă de avertisment. Pe 10 noiembrie declanşează grevă de avertisment, între orele 12.00 şi 14.00, şi celelalte trei federaţii sindicale din învăţământ: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”.

Sindicatele din învăţământ au anunţat că vor declanşa grevă generală pe termen nelimitat începând cu 18 noiembrie 2008. Startul grevelor generale îl vor da, însă, funcţionarii publici, afiliaţi Alianţei Sed Lex. Aceştia au stabilit să înceapă protestele pe 13 noiembrie.

Nici sindicaliştii din sănătate nu renunţă la proteste. Federaţia Sanitas a anunţat un miting de amploare în Capitală pe data de 11 noiembrie, pe 14 noiembrie va avea loc o grevă de avertisment, iar pe 20 noiembrie cadrele sanitare vor intra în grevă generală.

Programul grevelor generale

13 noiembrie – intră în grevă generală funcţionarii publici afiliaţi Alianţei Sed Lex.
18 noiembrie – grevă generală în educaţie, protestează profesorii afiliaţi FSLI, FEN şi Federaţiei “Alma Mater”.
20 noiembrie – declanşează grevă generală Federaţia Sanitas.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite