Satu Mare: „Titularizat“ de nota trei premiat de directorul şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: „Titularizat“ de nota trei premiat de directorul şcolii
Satu Mare: „Titularizat“ de nota trei premiat de directorul şcolii

Profesorul de Tehnologie Andrei Alain Abrudean (35 de ani) este suplinitor necalificat de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 3 din Carei. El a participat pentru a treia oară la examenul de titularizare pentru specializarea Agricultură-Horticultură.

 A ratat, obţinând nota 3,8, o notă asemănătoare cu cele obţinute anii trecuţi. Profesorul-corijent este însă premiant la salariu. În statele de plată ale şcolii, el figurează cu un salariu de încadrare de 583 de lei, însă ia în mână 822 de lei. Diferenţa este dată de sporul de vechime, 87 de lei şi de o primă de 152 de lei.

Nu toţi colegii acestuia sunt însă de acord cu premierea. „Alain nu ar fi ajuns niciodată profesor dacă nu ar fi fost ajutat de părinţi”, a spus un cadru didactic care a dorit să rămână anonim. La şcoala din Carei, Adela Abrudean, mama profesorului suplinitor, este de şase ani director adjunct, iar tatăl său predă educaţie fizică.

„Îi învaţă chestii utile”

Secretara şcolii, Ana Racolţa, spune că profesorul de educaţie tehnologică „se străduieşte” cu copiii. „La ore îi învaţă cum să aşeze masa, cum să-şi facă patul, din astea, chestii utile pentru casă”, a explicat aceasta.  

Directorul şcolii consideră că premiul pe care îl primeşte Alain Abrudean nu are nicio legătură cu performanţele de la concursurile de titularizare. „Premiul este pentru că face revista şcolii, nu pentru nota cu care a luat titularizarea anul trecut şi nici pentru nota de anul asta”, a declarat Eva Demeter.

Nici inspectorului general şcolar nu i se pare exagerată măsura luată. „Premiul nu se dă pentru nota de la titularizare, ci pentru activitatea la clasă. Poate lua premii oricine, indiferent de nota la titularizare. Dacă a dovedit ca se implică cu adevărat în procesul educaţional poate primi premiu”, a precizat Mariana Popa. 

Alain susţine că a învăţat trei luni pentru examen şi că l-a ratat din cauza felului în care a fost formulat subiectul. „Ne-au cerut într-un subiect, pe mai multe puncte, să vorbim despre ce anume se poate folosi ca material didactic la clasă.

Nu s-a specificat pe ce să ne axăm, ce să atingem, iar în plus, dacă nu era complet, subiectul nu era punctat, aşa era făcut baremul. Ca să acoperi tot, trebuia să te pui să scrii cam tot ce ai învăţat, la toate disciplinele, în cinci ani de facultate”, s-a scuzat Abrudean. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite