Tinerii cu care ne mândrim: cei mai buni studenţi români din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai merituoşi studenţi români din străinătate au fost premiaţi astăzi pentru rezultate deosebite în ţară şi peste graniţă.

Premiile au fost decernate în cadrul unei ceremonii organizate de Liga Studenţilor Români din străinătate.
Distincţiile şi câştigătorii au fost:

Marele premiu pentru studentul român al anului din străinătate: Alexandra Balahur Dobrescu, din Iaşi, este cercetator post-doctoral la European Commission Joint Research Centre, Institute for the Protection and Security of the Citizen, GlobeSec Unit, OPTIMA action, în Ispra, Italia. În 2007 a absolvit Facultatea de Informatică din Iaşi. A terminat doctoratul la Universitatea din Alicante, Spania, fiiind co-supervizata de Andrés Montoyo, de la Universitatea din Alicante, şi Ralf Steinberger, de la European Commission Joint Research Centre, vorbeşte fluent 5 limbi străine şi este membră în multe proiecte europene, naţionale sau comitete ştiinţifice.

Studentul român al anului din America de Nord (ciclul licenţă): Dragoş Ionuţ Potîrniche(foto jos), din Buzău, studiază fizica la Princeton.

image


Studentul român al anului din America de Nord (ciclul post licenţă): Sabina Ştefania Alistar este doctorant la Universitatea Stanford în Management, Ştiinţă şi Inginerie.


Studentul român al anului din Europa (ciclul licenţă): Mihai Leonard Cîrlănaru, din Bucureşti, a studiat, în Germania, Computer Science la Jacobs University Bremen. Acum urmează un master în Advanced Computer Science la Cambridge.

image


Studentul român al anului din Europa (ciclul post licenţă): Marian Daniel Iordache, din Puchenii Mari, Prahova, urmează un doctorat PhD în cadrul unui proiect în care sunt implicate două instituţii de învăţământ, din Lisabona, Portugalia, şi Ceceres, Spania.

image


Studentul român Erasmus al anului: Ion Badea, din Tulcea, este student al Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.
Premiul special Erasmus: Alina Marcu, din Brăila, este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.


Studentul anului în România: Mihaela Diana Aldea este studentă în anul 4 la Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca. Lucrează ca voluntar la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă".


Alţi şapte studenţi, masteranzi sau doctoranzi au primit menţinuni speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite