Tinerii şi minorii, în topul delincvenţilor din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ziua, în amiaza mare.La Bârlad, spre exemplu, doi tineri, F. Răducu şi I. Vasile, cu vârste de 16, respectiv 20 de ani, au sustras, dintr-o magazie, o pereche de pantofi. Poliţiştii au

ziua, în amiaza mare.
La Bârlad, spre exemplu, doi tineri, F. Răducu şi I. Vasile, cu vârste de 16, respectiv 20 de ani, au sustras, dintr-o magazie, o pereche de pantofi. Poliţiştii au recuperat marfa furată şi le-au întocmit celor doi dosar penal.
Nici fetele nu se dau în lături de la hoţie. Atunci când nu-şi pot reprima dorinţa de a îmbrăca haine frumoase, cu toate că nu au cu ce să le plătească, decid să fure. Dintr-un magazin din Vaslui, situat pe strada ştefan cel Mare, două tinere au încercat să sustragă o rochie, în valoare de 120 RON, însă, spre norocul patronului, gestionara le-a surprins la timp şi a sesizat poliţiştii. Cele două tinere sunt eleve din municipiul Vaslui, cu vârste de 15, respectiv 17 ani. şi elevele s-au ales cu dosar penal.
Alţi trei tineri din Bârlad au pătruns într-un chioşc aparţinând unei societăţi comerciale, plasat în parcarea de lângă Moara Tuberoza, de unde sustrăgeau bunuri. Au fost prinşi de poliţişti şi s-a constatat că erau elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. Prejudiciul, în valoare de 50 de RON (constând în bunuri alimentare), a fost recuperat în totalitate şi restituit comerciantului. Cei trei minori sunt cercetaţi în stare de libertate.
Poliţiştii sunt de părere că numărul spargerilor s-ar reduce semnificativ dacă magazinele ar fi prevăzute cu sisteme de alarmă, de supraveghere, fie dacă patronii ar angaja personal de pază.
"În primele şase luni ale acestui an, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui i-au fost sesizate 1.757 de furturi, din care 313 din societăţi comerciale. În aceeaşi perioadă, poliţiştii au soluţionat 627 de furturi, 102 dintre acestea fiind comise din societăţi comerciale", ne-a declarat Mihaela ştraub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite