Tinerii s-au înghesuit la târgul de cariere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au înghesuit la târgul de cariere
Tinerii s-au înghesuit la târgul de cariere

Peste 1.300 de tineri din toată ţara au fost prezenţi ieri la Hotelul Hilton din Bucureşti în prima zi a târgului internaţional de consultanţă în educaţie, World Education Fair.

„Adevărul“ a relatat pe larg în ediţia de sâmbătă despre oportunităţile pe care studenţii şi elevii le pot găsi în cadrul evenimentului.

Silviu Meterna, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Vasile Alecsandri“ din Galaţi, a venit în Capitală special pentru târg. Vrea să se împrumute la serviciul britanic pentru a urma un an de studiu în afaceri şi finanţe în Marea Britanie.

„Dacă înveţi şi ai rezultate din al doilea an poţi intra la studii gratuite. Acolo ai mai multe posibilităţi de angajare şi în timpul facultăţii înveţi mult mai multe lucruri practice. Eu vreau să urmez şi masteratul acolo”, a spus Silviu. Una dintre universităţile prezente este Universitatea Hanze din Olanda, care vrea să recruteze cei mai buni dintre elevii români.

„În timpul studiilor au loc multe stagii de practică plătite. Nu trebuie să ştii olandeza pentru a studia în Olanda. Din primul an studenţii sunt conectaţi la viaţa reală”, a spus Bjorn-Martin van den Berg, reprezentantul acestei universităţi. La târgul care se va desfăşura şi astăzi între orele 10.00 şi 17.00 sunt prezente, pe lângă cele 28 de universităţi străine, şi şase licee din Marea Britanie şi Elveţia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite