Tinerii „împuşcă” criza cu joburi în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HUNEDOARA: Concurenţa pe un post de soldat e mai mare ca la Medicină

În contextul lipsei locurilor de muncă, tinerii  hunedoreni se gândesc să ia calea cătăniei.

Ideea unui loc de muncă garantat şi a unui salariu decent îi face pe tot mai mulţi tineri din judeţ să se îndrepte spre meseria de soldat voluntar. Până la această dată, peste 150 de hunedoreni s-au prezentat la birourile Centrului Militar Judeţean pentru  a se înrola în armată.  Asta, în condiţiile în care judeţului nostru i-au fost repartizate 13 posturi de soldat, ceea ce înseamnă o concurenţă de 12 pe un loc. „
Comparativ cu anul trecut, numărul tinerilor interesaţi de o carieră militară a crescut. Există posiblitatea ca unul dintre motive să fie criza locurilor de muncă. Cei mai mulţi sunt din Valea Jiului, zonă puternic afectată de şomaj. Oricum, noi îi vom selecta doar pe cei care au aptitudini pentru această meserie”, a declarat Marius Aron, şeful Biroului de Informare şi Recrutare (BIR) din cadrul CMJ Hunedoara. 
Candidaţii pentru un post de soldat trebuie să aibă cel mult 26 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să fi absolvit ciclul inferior al liceului sau şcoala de arte şi meserii, să nu fi fost condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală şi să nu aibă apartenenţă la un partid politic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite