Tinerii deţinuţi au ieşit la plimbare în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova au ieşit, în această dimineaţă, să se recreeze în Parcul Romanescu

La ora 9.00, 15 deţinuţi au vizitat Parcul Romanescu şi au jucat fotbal. „Toţi cei privaţi de libertate au nevoie de evenimente care să-i reintegreze în societate, să ia contact cu oamenii, să comunice, să fie implicaţi în diverse activităţi sociale. Urmărim ca, la eliberare, tinerii să fie obişnuiţi cu ce se întâmplă în lumea  exterioară”, a declarat Dorina Preduţ, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului pentru Minori şi Tineri din Craiova.
A practicat lupte greco-romane
Marius Terheci este unul dintre tinerii care astăzi au făcut mişcare în parc. El provine din Băileşti şi se declară un împătimit al sportului. „De la şapte ani eram implicat în lupte greco-romane. Iubesc fotbalul şi handbalul, dar nu mă tentează rugby-ul şi baschetul. De obicei stau în apărare, la meciurile de fotbal”, ne-a spus Marius. Este închis din 2007, pentru tâlhărie şi viol, şi speră ca în maximum doi ani să fie pus în libertate. „În penitenciar am fost cuminte, nu m-am bătut cu nimeni, am fost respectuos. Îmi pare rău pentru faptele mele, dar alcoolul şi anturajele cred că sunt de vină. Îmi face bine să stau la iarbă verde, cu colegii”, a adăugat tânărul, de 19 ani.
Regrete târzii
Marius Udrea a fost închis pentru omor. Provine din satul Cleanov, judeţul Dolj, şi mai are de ispăşit patru ani de detenţie, pentru că şi-a ucis prietenul. „Mă înhăitasem cu diverşi colegi, aveam deprinderi rele. Acum regret, deşi este prea târziu. Mai am doi fraţi, însă familia mea nu mi-a mai scris din decembrie, 2008. Nu ştiu de ce. Aveam o relaţie bună cu ei. Mă iertaseră. Probabil or avea şi ei treabă”, a afirmat Marius.
Părerile craiovenilor aflaţi astăzi în Parcul Romanescu erau împărţite. Unii afirmau că nu sunt de acord ca deţinuţii să se joace la câţiva metri de oamenii liberi, în vreme ce alţii credeau că oricine a greşit merită o a doua şansă.
„Mă încearcă o uşoară teamă să ies cu fiica mea, când ştiu că sunt tâlhari în spatele nostru. Deţinuţii stau cu doi agenţi de pază lângă ei, dar asta nu ne garantează nouă că nu vom păţi nimic”, este de părere Radu Stancu, din Craiova. Alte persoane aflate însă în parc s-au dovedit mai tolerante, crezând în reabilitarea deţinuţilor. „Au greşit, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie condamnaţi o viaţă. Orice deţinut merită o a doua şansă. De fapt, cine nu a greşit în viaţa asta?”, se întreabă Tanţa Florescu, o pensionară aflată cu nepoţica la plimbare prin parc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite