Tinerii afacerişti învaţă drumul de la eşec la succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii afacerişti învaţă drumul de la eşec la succes
Tinerii afacerişti învaţă drumul de la eşec la succes

În Baia Mare se derulează un proiect prin care întreprinzători primesc informaţii pentru reducerea riscului de eşec. Finanţarea proiectului vine din partea International Bank for Reconstruction and Development şi se ridică la 50.000 de dolari

 Un nou proiect ce se adresează tinerilor afacerişti a fost lansat azi, în Baia Mare. Proiectul este administrat de Centrul de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CDIMM) Maramureş, iar prin acesta, tinerii oameni de afaceri vor avea posibilitatea să analizeze exemple ale unor afaceri de succes, dar şi ale unor eşecuri. În acest fel, ei vor putea învăţa cum să evite eşecul în afaceri.
Proiectul numit Facilitation of International Working Groups on Business Incubation and YOUTH este finanţat de către International Bank for Reconstruction and Development şi valorează 50.000 de dolari.

Obiective pe termen scurt

Obiectivele proiectului pe termen scurt sunt să organizeze un grup de iniţiativă, format din şase coordonatori regionali, să organizeze o cercetare privind nevoile şi provocările care stau în calea tinerilor antreprenori, să creeze o platformă pentru susţinerea incubatoarelor de afaceri destinată accelerării schimbului de idei, documente, bune practici, experienţă.
De asemenea, organizatorii îşi propun să creeze un „depozit de idei” pentru incubatoare, organizaţii interesate de domeniul incubării de afaceri şi pentru experţi, să iniţieze acţiuni care să ducă la creşterea atractivităţii incubatoarelor de afaceri şi la susţinerea ideilor inovative de afaceri.
Printre activităţile organizate este participarea la al treilea Forum Global al Incubatoarelor de Afaceri, dar şi organziarea unei întâlniri a Grupului de iniţiativă şi dezvoltarea şi implementarea unor activităţi de inovaţie, sau evaluarea proiectului.
 
Sprijin cu informaţii  pentru tinerii afacerişti

„Acum doi ani, membrii Forumului Global al Incubatorului de Afaceri din Europa au decis formarea a trei grupuri de lucru orientate pe trei domenii. Unul pentru sprijinirea afacerilor din tehnologia înaltă cu grad înalt de profitabilitate, altul pentru susţinerea femeilor şi includerea lor în Incubatorul de Afaceri şi al treilea pentru susţinerea tinerilor şi includerea lor în incubatorul de afaceri”, a arătat Radu Big, liderul grupului de lucru. El a mai precizat că acest din urmă grup de lucru pentru susţinerea tinerilor şi includerea lor în Incubatorul de Afaceri este administrat de către CDIMM Maramureş. „Am realizat cercetări pentru a identifica problemele tinerilor în afaceri. Ei vor primi sprijin cu informaţii, exemple de afaceri de succes, dar şi de eşecuri, care îi vor ajuta la reducerea riscului de eşec. Şi aşa, tinerii au resurse limitate pentru afaceri. Noi încercăm să-i ajutăm să reducă riscul  de faliment în primii ani de activitate”, a mai precizat Radu Big.

Deschiderea oficială, azi în Baia Mare

Deschiderea a avut loc azi, la ora 10.00, în Baia Mare şi au participat reprezentanţi din Columbia, Germania, Kirghizstan, Palestina, România şi Rwanda, iar şedinţa de lucru a Grupului de iniţiativă WG Youth and Incubation se desfăşoară în perioada 12-15 iulie, în Baia Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite