Tinerii se înscriu încă la Spiru Haret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se înscriu încă la Spiru Haret
Tinerii se înscriu încă la Spiru Haret

Incertitudinea privind universitatea nu a speriat candidaţii

Astăzi, la prima oră a dimineţii, la Universitatea Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea, tinerii depuneau dosare de înscriere pentru anul I de facultate, instituţia organizând concurs de admitere, în funcţie de media de la bacalaureat, începând cu luna mai şi până în septembrie.
Un panou în care era afişată oferta din acest an universitar era amplasat chiar pe holul de la intrarea în clădire. Una dintre femeile de serviciu îi îndruma pe tinerii care doreau să se înscrie spre secretariatul facultăţii. „Am venit să obţin mai multe informaţii privind înscrierea la această facultate. În ciuda scandalului privind acreditarea şi recunoaşterea diplomelor obţinute aici, după trei ani, sper să se rezolve totul cât mai repede. Eu, deocamdată, nu-mi permit să merg la universitate în alt oraş“, a declarat Anca Predescu, una dintre tinerele care a venit să se înscrie la Spiru Haret. 

Păreri pro, contra şi expectativă

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a spus că procesul dintre minister şi universitate încă nu s-a încheiat, iar dacă hotărârea judecătorească finală nu le va da câştig de cauză, atunci instituţia va funcţiona în afara structurilor definite prin hotărârea de Guvern. Cu toate acestea, Cezar Tită, decanul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică - filiala din Râmnicu Vâlcea, a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară“: „Universitatea funcţionează normal. Guvernul încearcă în mod abuziv să le retragă licenţa de funcţionare. Din moment ce suntem acreditaţi, putem să facem înscrieri. Universitatea Spiru Haret are dreptul exclusiv de a-şi stabili structura internă proprie“.
Deşi o parte dintre tinerii dornici să se înscrie la o facultate nu au luat în seamă discuţiile apărute în ultimele zile privind acreditarea Universităţii Spiru Haret, sunt şi adolescenţi care spun că aşteaptă să se limpezească puţin apele, pentru a lua o decizie. „Încă nu am încredere să mă înscriu la Spiru Haret. Dacă după ce voi termina cei trei ani de facultate nu-mi va fi recunoscută diploma? Prefer să mai aştept, să văd clar ce verdict va da instanţa de judecată şi apoi mă voi hotărî la ce facultate mă voi înscrie“, a spus Alin Teodorescu din Râmnicu Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite