Tinerii din Banat se bat pe joburile de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de slujbe sezoniere din oraşul de pe Bega face ca un student sau chiar elev să câştige între 800 şi 1.300 de lei pe lună Lucrul în străinătate aduce câştiguri mai mari, dar

Oferta de slujbe sezoniere din oraşul de pe Bega face ca un student sau chiar elev să câştige între 800 şi 1.300 de lei pe lună

Lucrul în străinătate aduce câştiguri mai mari, dar implică şi cheltuieli cu transportul şi taxa pentru compania care se ocupă cu intermedierea.

Cea mai bună ofertă financiară pentru joburile de vară din Timişoara este pentru postul de operator call center, însă aici locurile sunt limitate. Salariul poate ajunge la 1.300 de lei net pe lună şi nu coboară sub 800 de lei.

"Principala condiţie pentru un astfel de post este cunoaşterea unei limbi străine, preferabil alta decât engleza", a declarat managerul unei firme de recrutări din Timişoara, Cristian Huzău. Potrivit acestuia, ospătarii şi barmanii sunt la mare căutare în această perioadă, iar terasele şi restaurantele nu mai cer experienţă, doar disponibilitate.

"Pentru un astfel de job salariul este fix, dar cu bacşişul poate ajunge la 1.000 de lei pe lună", a declarat Huzău.

Mascotă pentru 400 de lei/lună

O ofertă variată pentru studenţi există şi în cadrul companiilor multinaţionale din Timişoara. Salariul minim este de 600 de lei net, plus tichete de masă, la care se adaugă sporurile de noapte sau orele suplimentare. Potrivit lui Cristian Huzău, un astfel de job poate fi păstrat şi în timpul şcolii.

Veniturile studenţilor pot fi rotunjite lucrând în publicitatea stradală, la împărţit afişe sau chiar ca mascotă a unei firme. Aici plata se face în funcţie de timpul alocat activităţii, cu patru ore pe zi un tânăr putând câştiga aproximativ 400 de lei pe lună.

Experienţă şi bani de cheltuială

Programele Work & Travel le oferă studenţilor români posibilitatea de a-şi petrece vacanţa fie în metropolele americane, fie pe plajele Greciei. Ofertele de lucru în Statele Unite vizează parcurile de distracţii, rezervaţiile naturale şi lanţurile hoteliere, unde salariile variază între 6 şi 15 dolari pe oră, la care se adaugă bacşişurile. Companiile româneşti care asigură angajarea percep o taxă de 600 de dolari, la care se adaugă transportul.

În Grecia, locurile de muncă disponibile sunt în domeniul hotelier. Studenţii trebuie să aibă minimum trei luni experienţă în domeniu şi pot câştiga între 300 şi 700 euro/lună. Ofertele companiilor care intermediază angajarea prin programele Work & Travel trebuie verificate cu atenţie, întrucât în anii trecuţi mai mulţi studenţi au fost repartizaţi pe acelaşi post, angajatorii străini neputându-le asigura locurile de muncă promise în ţară.

Slujbe de vară în Timişoara

Operator call center - salariu: 800 - 1.300 lei
Barman, vânzător, chelner - salariu: 900 - 1.200 lei
Muncitor în fabrică - salariu: 600 lei + tichete + sporuri
Promotori - salariu: 400 lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite