Tineri români şi turci îşi pun la cale viitorul într-un proiect comun de dezvoltare personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 3 şi 13 august, elevi şi studenţi din România şi din Turcia participă la un proiect de dezvoltare personală, în care vor stabili ce vor să facă în viitor.

Proiectul se numeşte "My Challenge", iar participanţi sunt zece tineri din România - voluntari ai Asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul - şi nouă tineri din Turcia. 

În cele zece zile de proiect tinerii vor participa la cursuri de comunicare verbală şi nonverbală şi la ateliere media, vor învăţa despre creativitate, despre cum îşi pot dezvolta competenţe antreprenoriale şi abilităţi de lucru în echipă, inclusiv despre cum să facă o primă impresie bună şi cum să se poarte la un interviu de angajare. Nu în ultimul rând, vor trece printr-un travaliu în care îşi vor descoperi valorile personale.

"Proiectul are ca temă principală crearea unui plan de dezvoltare personală şi asumarea unei provocări. Astfel, la finalul activităţilor, tinerii se vor provoca pe sine pentru îndeplinirea unui obiectiv personal", explică Elena Milea, managerul proiectului şi fondatoarea Asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul.

Fiecare participant va filma un clip în care va explica în ce constă provocarea pe care şi-o asumă şi va posta clipul  pe site-ul proiectului. Astfel, tinerii vor putea comunica ce progrese au făcut şi vor putea primi sfaturi de la alţi tineri.

"Puţini tineri sunt educaţi să-şi seteze obiective pe care să le urmărească pe termen lung. Filmarea clipului reprezintă o responsabilizare şi în acelaşi timp un impuls pentru a îndeplini provocarea asumată", mai spune Elena Milea.

La proiect vor participa şi trei tineri români care provin din centre de plasament. Toţi participanţii sunt elevi, unii au dat în această vară Bac-ul, iar acum aşteaptă rezultatele la facultate, în timp ce printre cei din Turcia se numără şi câţiva studenţi.

Înainte de a înfiinţa asociaţia, Elena Milea a participat şi ea la schimburi de tineri şi spune că, "mai important decât orice parte teoretică este interacţiunea cu ceilalţi": "Din asta înveţi!"

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite