„Grădinile Severinului“, raiul de la Casa Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sutele de specii de plante şi obiectele pentru grădinărit încântă vizitatorii

Târgul de flori a debutat ieri în faţa Casei Tineretului din Severin şi s-a bucurat de succes. O mulţime de vizitatori admirau sau achiziţionau plante, în timp ce comercianţii se bucurau de încasări-record.
Şi astăzi severinenii s-au îndreptat către „colţul de rai“ pe care florarii l-au amenajat pentru clientelă, fiecare etalându-şi, în cel mai plăcut mod, plantele de apartament şi de grădină, florile, arbuştii, cactuşii şi gazonul.
Nici comercianţii de ceramică nu s-au lăsat mai prejos. Ei au venit în faţa severinenilor cu mini-fântâni arteziene de grădină, obiecte de decor pentru spaţiile verzi, parcuri şi balcoane, statuete, pietre şi nisipuri decorative. Toate acestea nu i-au lăsat pe iubitorii de grădinărit indiferenţi.

Plante la preţuri accesibile


Severinenii s-au bucurat de preţurile accesibile la care s-au comercializat anul acesta plantele, dar şi de obiectele de grădinărit. Cele mai ieftine sunt florile autohtone, precum muşcatele care se vând cu 7 lei, sau căpşunele gigant, cu 19 lei. Cele mai scumpe sunt plantele de decor exotice, precum bonsaiul, bambusul, ficusul, lămâiul sau dafinul, care pot fi cumpărate la preţuri cuprinse între 12 şi 69 de lei.
„Îmi place că sunt o mulţime de flori pe care nu le cunoşteam până acum, de aceea, chiar dacă sunt puţin mai scumpe, m-am încumetat să cumpăr plante exotice. Toate sunt plăcute, miros bine şi sunt accesibile ca preţ“, ne-a declarat astăzi Amalia Popoviciu, o cumpărătoare venită la târgul „Grădinile Severinului“.

Plante, muzică şi literatură


Deşi nimeni nu s-ar fi aşteptat la această surpriză din partea organizatorilor târgului de flori, acesta s-a extins pe mai multe activităţi, care au cuprins, în afara expoziţiei florale, o ediţie a Cenaclului literar Orfeu, dar şi un concert al ansamblului folcloric mehedinţean Danubius.
„Acest program există în ţară de şae ani, dar abia acum a ajuns şi la noi. Mă bucur nespus de mult că programul nu se suprapune cu o altă sărbătoare, pentru ca severinenii să marcheze acest eveniment şi să participe la el. Am reuşit să aducem aici firme din Bucureşti, Cluj, Craiova, Piteşti, Târgovişte, Curtea de Argeş, dar şi din Drobeta Turnu Severin, care să îi bucure pe cei care iubesc plantele. Consiliul Local, Primăria, Centrul Cultural, Asociaţia Dunaris şi Asociaţia Tineretului Liber ne-au dat o mână de ajutor pentru organizarea momentelor culturale“, ne-a declarat Dan Şalapu, organizator din partea Fundaţiei pentru Tineret.
Târgul va rămâne deschis pentru vizitatorii severineni până marţi, 30 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite